Arkadaşlar kimse kafasına göre konuşmasın. İşte alexa.com dan alıntı:
Alexa’s traffic estimates and ranks are based on our panel of toolbar users which is a sample of all internet users.
Alexa’s Traffic Ranks are based on the traffic data provided by users in Alexa’s global toolbar panel over a rolling 3 month period. Traffic Ranks are updated daily. A site’s ranking is based on a combined measure of Unique Visitors and Pageviews.Alexa traik derecelendirmesi bizim toolbarı kullanan tüm internet kullanıcıları vasıtasıyla elde edilir.
Trafik derecelendirmelerimiz , alexa toolbara sahip olan ve en az 3 aydır kullananların verileriyle elde edilir. Bir sitenin derecesi o siteye giren tekil ziyaretciler ve toplam sayfa görüntülenmesinin bir kombinasyonuyla hesaplanır.
Alexa'nın çalışma mantığı bu.
2.si . Alexa Google için önemli mi? Buna cevap sayılabilecek bilgiyi de biz Matt Cutts veriyor:
Yazının adresi bu:
http://www.mattcutts.com/blog/estimating-webmaster-skew-in-alexa-metrics/Google da araştırmacı olarak çalışan bir arkadaşının Aexa hakkındaki incelemelerini alıntı yapmış ve o yazıya link vermiş. Alıntı şöyle:
The difference is quite profound. For example, I get about twice the pageviews of mattcutts.com, but his Alexa pageview ranking is about 25 times more than mine … What that means is that people with the Alexa toolbar installed are 25 times more likely to view a page on Matt’s site versus mine, but overall, all users view twice as many pages on my site. That’s a 50 to 1 difference introduced by the selection bias of Alexa. Hepsini çevirmiyorum. Sadece önemli kısım:
" Mesela ben mattcutts.com'a geçende 2 kere girdim. Ama Alexa'ya bakıyorum ki benim girdiğim sayıdan 25 fazla girilmiş gösteriyor. Ne yani, Alexa toolbar kullanan insanların her girişi 25 kat daha mı fazla hesaplanıyor? vs vs..."
Google kocaman kuruluş Alexa da öyle. Google kalkıp sitesinde sayın google kullanıcıları, Alexa bizim için önemli değildir diyemez. Bunun yerine Matt Cutts, resmen Alexa ile dalga geçmiş. Buradan bi sonuç çıkarılırsa, Alexa Google için hiç de önemli değildir. Sıralamaya hiçbir faydası yoktur.