-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
emreyavuz adlı üyeden alıntı
öneri için teşekkürler ama zaten çok fazla güvenliğe gerek olmayan bir site hem de sitenin %92'si bitti sayılır... sadece bu kısmı session ile halledebilir miyim peki ?
Evet, önce her dosyaya include ettiğin bir dosya varsa en üstüne session_start(); kodunu ekle. Sonra setcookie kodu yerine $_SESSION['deger'] = $deger; yaz. Ve daha sonra $_COOKIE['deger'] kodu yerine $_SESSION['deger'] kodunu kullan. Kaldıracağın zaman da unset($_SESSION['deger']); yaz. Hepsi bu.
Sonradan aklıma geldi en başa ob_start(); kodunu yazmazsan çerezler çalışmaz. Ben her şekilde konfigürasyon dosyamın en başına ob_start(); ve session_start(); kodlarını ekliyorum. Dediklerimi bir dene bakalım.
1 kişi bu mesajı beğendi.
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sonucu bekliyorum. Alıntılayarak yaz da bildirim gelsin.
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Session oturum, cookie çerez. Oturum bilgileri sunucu tarafında saklanır ve kullanıcı müdahale edemez. Ama cookie kullanıcının bilgisayarında saklandığı için müdahale edebilir. Biraz profesyonellik gerektirse de... Kısacası kontrollü kullanmayınca güvenlik açığı yaratıyor. Ve sebebini bilmiyorum ama cookie ile yaşadığın az önceki sorun gerçekten tuhaf. Mutlaka bir şeyi gözden kaçırıyorduk. Ama neyse ki oturumlar ile zaten halledebileceğin bir şeydi. Ve daha güvenli bir şekilde. Çözmene sevindim. Aklındaki bir şeyi kodlara dökerken aklına ilk gelen yolla yapmadan önce başka yolları da araştırıp öyle başlamanı tavsiye ederim. :)
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
emreyavuz adlı üyeden alıntı
Session start komutundan başka hiçbir şey farklı değildi cookie ile neden olmadı bende bilmiyorum.. tavsiye ve yardım için teşekkür ederim...
Rica ederim.
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium