Merhaba arkadaşlar, bir iki gün önce bir mail aldım sitemde habersiz yazı yayınlanmış diye. Mailin detaylarını kısaca verecek olursam bir site, tanıtım yazısını benden habersiz siteme eklemiş. Uzun süredir eski adı BetterWPsecurity şimdiki adı ithemes security olan eklentiyi kullanıyordum fakat tam performans kullanmıyordum. Neyse bu sitenin sahibi görünen o ki hacker veya seocu bir kişiyle anlaşmış, istediği zor kelimelerde çıkmak için benim siteme, bana mail atanın sitelerine, bana mail atanın kontrol ettiği başka sitelere vs bu tanıtım yazıları gönderilmiş.

Şimdi ilk soru: Yasalara göre bu bir suç mudur? Çünkü bir sürü kişiye yapmış olduğu için bu bir bilişim suçu mudur? Yaptığını legal olarak gösterebilme gücü var mıdır?
*Güncelleme: Bana mail atan arkadaştan rica etmiştim ki, bildiğin gördüğün bütün sitelerin linklerini bana ulaştır kanıt olarak kullanacağım dedim. Bu konuyu yazmaya başlamadan önce bakmamıştım ama yazarken bir bakayım dedim 450 civarı siteye bunu yapmış! Ben bu işin arkasına düştüm arkadaşlar sorularıma cevap verirseniz sevinirim.

Soru iki: Bu hak hırsızları (hem hackerı hem seocusu hem site sahibi) bu sitelere bu yazıları eklerken kırıntı bırakmış mıdır? Ben bu kişilere ait bilgileri bulabilir miyim? Asıl soru: Sitemde kanıt olarak bırakılmış ne olabilir?

Çünkü ben bu sitenin sahipleriyle hukuksal yoldan bir şey yapamayacak olsam da biz de seo yapıyoruz ve hatırı sayılır birisiyim. İsim olarak bu firmanın yaşamamasını istiyorum kendi çevremde. 450 site! En azından amacım bu, bu firmanın sitesi kendi etrafımda kullanılmasın, webmasterlar uyanık olsun, tepkili olsun yeter bana.

Soru üç: Tavsiyeleriniz, önerileriniz, bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Güvenlik önlemlerini arttırıp şifrelerimi değiştireceğim, bu tarz bir iki konuyla kanıtlar ve bilgi seviyem arttıktan sonra hem kendi sitemde hem burada bunu duyuracağım tane tane ve düzgün bir şekilde. Şimdiden sizlerden de talep edeyim, bu konuyu detaylı olarak burada ve sitemde yayınlayacağım. En azından bu forumda yayınlayacağım konuyu sosyal medyada paylaşırsanız sevinirim, o sitenin ulaşabildiğim kişilerin hafızasında isim olarak yaşamamasını istiyorum ya da tam tersi isim olarak yaşarsa da yüzlerce kişinin hakkına giren bir firma olarak isim yapsın!

Kullandığım Eklentiler
-Akismet
-BackWpup inaktif
-Broken Link Checker
-Gravatar Local Cache
-ithemes security eski betterwpsecurity
-Maintenance
-Popular widget
-Quotes collection
-Related Posts Thumbnails
-SEO Friendly Images
-Shareaholic
-Shortcoder
-Wordpress importer
-yoast
-wp polls
-wp post views
-wp total hacks
-yorum onay bildirgeci
-önceki yazı link

ve mesocolumn temasını kullanıyorum.

Bu eklentilerden olmayacağını düşünüyorum çünkü hepsinin wordpress.org'dan indirdiğimi düşünüyorum, yorum onay bildirgeci dışında.. Bir eklenti temizliğine geçmenizi tavsiye ederim kullanmadıklarınızı silin, ayrıca yorumlarda belirttim kullanmadığınız temaları da silin.