Merkur adlı üyeden alıntı

öncelikle geçmiş olsun umarım süreci kazasız belasız atlatırsın.

1- eğer herhangi bir eklenti dahilinde bu girişim olmuşsa suç olacağını zannetmiyorum. çünkü eklentiyi kurup kabul eden malesef sizsiniz. ama yinede bir araştırın tabi.

2- olabilirde olmayabilirde. önce hangi açıkla meydana geldiğini kesin öğrenin veya host firmanıza danışın.

3- tavsiyem her eklenti ya da temayı deneme amaçlı bile olsa yüklemeyin. ben sırf bu sebepten, böyle ruh hastaları yüzünden blogger'a geçtim.

öyle tipler varki, adam hackliyor (hack dediysek benim kendi iyi niyetimle) sonra bana mail atıyor, "sitende açık var kardeş" ee napayım? varsa dokunma işte. toplasan 30-40 tane yazım var. neyse onu hallediyorsun tak başkası çıkıyor. baktım olacak gibi değil toptan yaktım siteyi. açtım blogger ve böyle rahatsızlardan kur-tul-dum!

Konuya eklenti listemi dahil edeyim en iyisi, temamın adını da. Tabi işin şu kısmı da var wp-content/themes klasöründeki başka bir temamdan da girmiş olabilir. Sitemin ilk aylarıydı bu sebeplen bir iframe virüsü yiyordum o konuda akıllanmamışım demek ki çünkü bir iki tema daha var. En iyisi teke indireyim onları.

Sağolsun sitemin açıkları tanıtım yazısına kurban gidiyor fakat ben gene haz etmiyorum. Evet ders çıkartıyorum fakat o bundan kar ediyor daha link verdiği kelimelerdeki sıralamalarına bakacağım başarılı mı bari diye :)

Log kayıtlarını aldık, nasıl incelemem gerekir bu kayıt dosyasını?