Not: Geçen konudaki eleştirilerden sonra bu hatırlatmayı yapma gereği duyuyorum. Tavsiyeler zaten var olan bir konunun rewrite halidir ama özgündür. Tavsiyelerin basit geldiğini düşünen varsa eleştireceğine, içeriği zenginleştirsin :)
Blog yazarlarına tavsiyeler serisindeki ikinci yazımda tavsiyeler Google’dan yorumlar benden gelmekte sevgili ziyaretçilerim. Tavsiyeler kaliteli site oluşturma üzerine olduğu için her site sahibini ilgilendirdiğini düşünüyorum. Seo konularına değindiği için şunu söylemek isterim ki Google’ın yardım sayfalarına bakmadan(en azından orada yazılan tavsiyeleri uygulamadan) Seo çalışması yaptırmanın biraz yersiz olacağı düşüncesindeyim. Zaten öncelikle elle yapılabileceğiniz şeyleri kendiniz yapmanız ardından birilerine iş verip seo çalışması yaptırmanızı dilerim. Türkçe olarak yardım forumlarında sorulan sorulara binaen yazılmış cevapları ve her madde için kendi yorumumu yapacağım. Google’dan blog yazarlarına tavsiyeler dememin sebebi de budur. Öncelikle bu serinin ilk yazısını Blog Yazarlarına Tavsiyeler #1 okumadıysanız önce onu okumanızı isterim. Ana başlıklar halinde tavsiyelere hızlıca bakabilirsiniz isterseniz altlarındaki yorumlarımı da okuyabilirsiniz.
Sitenizi Google+’a Bağlayın
Sitenizi Google arama motorunda üst sıralara çıkarmak istiyorken Google’a “Bu site benim, yazarlığını ben yapıyorum” dememek yanlış olur herhalde. Arama sonuçlarında görebileceğiniz üzere bazı sitelerin yazı başlığının hemen altında Yazar kısmı bulunmakta. Yani o site sahipleri sitelerini google+’a bağlamış bulunmaktadırlar. Bunu yapmak dediğim gibi sizlere artı sağlayacaktır. Hem de Google+ sosyal medya platformunu henüz kullanmıyorsanız kullanmanıza başlangıç olur. Yazılarınızı düzenli olarak sosyal medya hesaplarınızda paylaşmanız gerektiğini söylememe gerek yok herhalde.
Kaliteli İçerik Yazmaya Özen Gösterin
Nice yazılar görüyorum 500 kelime içi boş,
Bazı yazılar görüyorum 150 kelime devası çok.
Oldu mu bence oldu :D Anlayacağınız boş içerik girmeyi lütfen bırakın. Kullanıcıya bilgi vermek ayrı bir şey sorununa yardımcı olmak, yol göstermek ayrı bir şey. Bu maddeye birinci yazıda çokça değindiğim için uzun tutmayacağım. İlgi çekici başlık, ziyaretçinin rahatça gezebileceği dinamik bir site ve sabır :) Bazı arkadaşlar sabrı unutup hızlıca yükselmeyi bekliyor ancak adım adım ilerlendiğini unutmamak gerekir. Gereksiz beklenti zarardan fazla bir şey getirmez.
Sitenizde E-Posta Aboneliği Bölümü Olsun
Yazılarınızı yazdığınız gibi kalıcı ziyaretçilerinize hemen ulaşmasını istemez misiniz? Bunu istiyorsanız sitenizde (yoksa tabii) neden e-posta aboneliği yok? E-posta aboneliği dışında kimileri çokça kullansa da rss aboneliğine de açık olmanız gerekir. Yani Google’ın satın olmuş olduğu FeedBurner servisiyle site kaynağınıza ait bir sayfa açın. Belki ziyaretçileriniz bu servisi kullanıyordur ve bu şekilde yazılarınıza hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlayabilirsiniz. Bu yazıyı yazarken (04.03.2014) kendi sitemde de e-posta aboneliği olmadığını söylemek istiyorum. En yakın vakitte ben de ekleyeyim. *Bu yazıyı yayınlarken yani 09.05.2014 evet footer bileşenlerinde abonelik kısmı var :)
İstikrarlı Bir Şekilde Sitenizi Güncelleyin
Bu maddeden ana kasıt içerik yönünden sitenizi güncellemeniz gerektiğidir. İstikrarlı yazı girişi, ziyaretçilerinizde acaba bu site bugün bir şey yayınlamış mı dedirtmesine sebep olur.
Örnek: Bu hissi yani bu site sahibi yeni bir şey yazmış mı hissini çokça hissettiğim benim nezdimde http://www.ubenzer.com/ sitesidir. Sitesine ilk girdiğimde(aylar önce) beni etkileyen bir WordPress teması, fazlaca içerik, fazlaca kaliteli içerik görünce; Önce sitesindeki bütün ilgimi çeken yazılarını okumaya başladım. Baktım olmuyor aşırı fazla yazısı var yer imlerime aldım. Uygun vakitlerde bütün kategorilerini tek tek inceledim ve ilgimi çeken bütün yazılarını okudum. Bunları yaparken sitesine birkaç(5-10) yorum da bıraktım. Bunları yaptıktan sonra uzun bir süre her gün sitesine girip yeni yazı yazmış mı diye bakardım. Girip çıkmam 10 saniye almazdı fakat ben o sitenin artık kalıcı ziyaretçisi olmuştum, olay bu kadar basit :)
Not: Eğlenceli ve Faydalı Siteler serisinin kaynağı kendisidir. Buradan da en iyi dileklerimi gönderiyorum kendisine :)
Google’dan blog yazarlarına tavsiyeler daha bitmedi bir bu kadar daha var diyebilirim. Maddeler hakkında yorumlarınızı bekliyorum. İkinci yazıyı da en kısa sürede yayınlayacağım.
Kaynak: http://herzamanileri.com/blog-yazarlarina-tavsiyeler-2.html