Mrb. bende aynı dertteyim ve internet ortamında birhayli zaman geçirdim ama çözümü anlatılmamış. Diyelim bir form var ve içersinde isim , soyisim , şehir ve ayrıca aynı formda resim ekle butonunun olması. şimdi sorunumuz resim eklenirken aynı isimde resim adı olmasın diye resime otomatik sayı atayarak yeni isim veriliyor. bu işlemi yaparken aynı zamanda resim boyutlarıda otomatik değiştiriliyor hemde gerekli. Naparsam yapayım resime yeni isim verip aynı form ile veri tabanına kaydettiremiyorum. Resim ekle butonuna tıkladığımda upload.php diye ayrı bir form sayfası açılıyor

yukle.php içeriği ise
include("../config.php");
$kaynak = $_FILES["dosya"]["tmp_name"];
$dosyaadi = $_FILES["dosya"]["name"];
$dosyatipi = $_FILES["dosya"]["type"];
$dboyut = $_FILES["dosya"]["size"];
$hedef = "resimler";

$uzanti = substr($dosyaadi, -4);

$yeniad = substr(md5(uniqid(rand())), 0,10);

$yeniresimadi = $yeniad.$uzanti;

$yukle = move_uploaded_file($kaynak,$hedef.'/'.$yeniresimadi);

if (mysql_query("INSERT INTO test (id,thumb) VALUES ('null', '$yeniresimadi') "))
{
echo "

Resminiz yüklendi !";
}
else {
echo"

Resim yüklenemedi !";
}

Bunu ben böyle yaptım resim istediğim klasöre ekleniyor ve yeni isim veriliyor, yeni ismi ile veri tabanındaki test tablosunda thumb adlı stuna kaydediliyor. Herşey tam istediğim gibi ama henüz ilk formu doldurup ekle butonuna basmadık bu yüzden veri tabanındaki test tablosuna otomatik id atanıyor ve ilk doldurmaya başladığımız formu ekle dediğimizde ise ayrı bir tabloya ekliyor. aynı tablo içersine birtürlü ekletemedim. Lütfen yardımcı olunda çözelim bu işi. istediğim veri tabanına örn: isim, soysim , resimyolu kaydetmek istiyorum hepsi aynı id ile aynı tabloya eklenecek. benim formda bir adet

var. buraya o yeni resimin yeni isimli yolunu kopyalayıp yapıştırırsam örn : http://sitem/1905.jpg gibi formdaki diğer bilgileride girip eklediğim zaman resim yayınlanıyor. resmin linkini neden kopyalayıp o inputa yapıştırayımki bu sıkıntıdan kurtulmak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum. biraz uzun oldu ama cevaplarınız birçok kişinin işine yarayacaktır eminim.

Resmi Secin :