arkadaşlar:

ilk önce şu konuda bir karar kılalım. dine hakaret fikir özgürlüğü felan değildir. insanların inançlarına hakaret etmek düpedüz suçtur ve bana kalırsa mümkün olan en ağır ceza verilmelidir ki kimse böyle bir şeye kalkışamasın.

İslam Hukuku'nda farklı durumlarda sopa cezası vardır. ABD'nin zehirle idam cezası medeniyet olarak gösterilirken İslam Hukuku'ndaki cezaların akla mantığa aykırı gerici vs şeklinde gösterilmesi (ki ayetleri redd manasına gelebilecek bir durum) Avrupa'nın İslam dini üzerinde oynadığı oyunun ne tür boyutlarda işlediğinin göstergesidir.

1400 yıl önce "İnsan Hakları Beyannamesi" hükmünde bir Veda Hutbesi olan Peygamber'in, gene 1400 yıl önce "Kadın Hakları" ndan bahseden bir dinin gerici olarak nitelendirildiği bir dünyada Avrupa bu kavramlarla çok değil 150 200 yıl önce tanıştı.

Bir örnek verecek daha olursam Hz Peygamber 1400 yıl önce tuvalete nasıl gireceğini temizliğin nasıl olacağını anlatırken Avrupa 100 yıl öncesine kadar banyo ve tuvalet nedir bilmiyordu.

Bu yüzden LÜTFEN İslam Hukuku'ndaki hükümleri -recm kısas dahil- sakın ola ki günümüz hukuk kanunlarıyla karşılaştırmaya hele ki akıl dışı gibi kavramlarla yorumlamaya kalkışmayalım. İslam ve hükümleri hali hazırdaki ve insanlık tarihi koyulmuş/koyulacak bütün kanun ve hükümlerden üstündür, mantıklıdır akıl çerçevesindedir. Bu üstünlük bu kanunların insani değil ilahi oluşundan kaynaklanmaktadır...

Arabistan kısmına gelirsek:

Evet Arabistan'da Vahhabilik ismiyle sapık bir grup var. Ama bu grup yönetim kademesinde. Ve evet kendi menfaat ve çıkarlarını korumak için her türlü kararı veriyorlar ve verdikleri kararların zerre kadar İslam ile alakası yok. Ama halkın büyük çoğunluğu Sünni.

Verilen karara gelecek olursak

verilen karar büyük ihtimal doğrudur. Çünkü yönetim İslam'a yönelik saldırılara halktan tepki toplamamak için çok dikkat ediyor.

Şunu da belirtmek lazım:

Yeryüzünde İslam Şeriatı ile yönetilen tek bir devlet yok. İran dahil hiç bir devlet İslam Şeriatine göre yönetilmiyor. dolayısıyla verilen kararlar da islam hukukundaki cezalar değil kendi devlet kanunlarındaki cezalardır.

SONUÇ OLARAK:
kişilerin ve devletlerin yaptıklarını İslam'a mal edersek büyük bir hataya düşmüş oluruz ki bu da leş kargası batının yapmak istediği şeye yağ sürmek olur.

(Bunları bir webmaster olarak değil İlahiyat fakültesi son sınıf öğrencisi olarak yazdım.)