Troublet adlı üyeden alıntı

eğer ölü sayısı 200den fazla olursa çok kötü bir durum ya bu. şuan ki durum bile çok çok kötü zaten


1 bile olsa kötü :( ya bunlar önlenemez şeyler değil insanların yırtındığı bağırıp çağırdığı konu bu zaten. İş güvenliği şartları yerine getirilse kazaların %98 i iş ile ilgili meslek hastalıklarının %100 ü önlenebiliyor. Bir insan evine ekmek götürecek diye neden canını tehlikeye atsın ki neden buna ihtiyaç duysun , işte bu namussuz şirketler 10 liraya yapılan işi güvenlik müvenlik masraflar çıkarmadan ucuzdan tehlikeli olarak 2 liraya yapmaya çalıştıklarından bu oluyor.
Devletteyken bu maden işletmesi 2004 yılı öncesi 125 dolara çıkarılan kömür şu an bu özel şirkette 23 dolar maliyetle çıkarılıyormuş neden ? Çünkü devletteyken güvenliğe daha fazla önem verilir çünkü kâr amacıyla işlemez devlet kurumu her koşulda güvenliğe dikkat ederler ama özel sektör ilk olarak maliyet hesaplar. İdo da da geçen ölen çocuk bu yüzden öldü belediyenin şirketiyken günde atıyorum 20 sefer atan feribota özel sektör halat kullanmayarak hayatları tehlikeye atarak 40 sefer attırabileceğini farkedip bu yolu tercih etmiş. 3 kuruş fazla kazanacaklar diye her boku yapıyorlar çünkü onların başına birşey gelmiyo zenginler paraları çok ve güçlüler bak idonun patronları tutuklanmadı bile ... Bunları gören işveren de cesaret alıp o da güvenliği 2. plana atıp önce para para para diyor.

Bir düşünün devlette tanıdığı var diye eksiklikler varken izin alabiliyorlar, devlet denetçi gönderiyor denetçiler rüşvet alıyor , rüşvet almıyor kapatıyorum diyor yine devlette ki tanıdıklarına bildirip o denetçiyi başka bir yere sürdürüyorlar. Bu ses kayıtlarında fezlekelerde geçen Memur Teomanı okumadık mı ben araştırdım da adamı antepemi bi yere sürmüşler o da istifa etmiş memurluğu bırakmış tek suçu da usulsüz iş yapmamak rüşvet almamak .

Bu maden olayında da kapasite üstü birşeylerin yapıldığını söyledi biri ta olayın ilk anlarında trafo patlaması olmadığını grizu olduğunu sebeplerini de söyledi. Yine tüm nedeni para . aylık 3-5 trilyonu oturduğu yerden kazanan adamın fikriyle aylık 1200 lira aç sefil zor bela geçinen insanlar ölüyor ...

Bu yeni bişey de değil siyasi bok atmıyorum eskiden beri hep böyleydi yine böyle