Kazanın nedenleri çıkıyor ortaya halk konuşuyor Hayat Tv de : http://www.hayattv.net/

Vakti olan açsın bi izlesin gerçekleri halkın ağzından duysun resmen köleleşmiş oradaki insanlar. Üretim açığı var kapatalım diye kapasite üstü çalışıyormuş insanlar , hastalık raporuyla işe geleni işten atmakla tehdit ediyorlarmış . Allah gözlerini doyursun şu namussuzların. Parti üyesi olmadan işe de almıyorlarmış ölüm tehlikesi olan iş için hem torpil hemde parti üyeliği lazımmış , söylenecek söz kalmamış yemin ederim.
Tahmin edin artık hangi parti ... Genel müdürün karısıda il meclisindeymiş yine o partiden.

Denetlemeden 1 hafta öncesi ankaradan telefon gelirmiş işler yavaşlatılır heryer temizlenir hatalar varsa kontrol edilir iyi göstrilirmiş, denetleyen heriflere 5 yıldızlı otellerden yer ayırtılır altlarına araba verilirmiş sözde denetler giderlermiş , denetçiler gidince de iş eskisi gibi yoğun tempoya geri dönermiş .

Sendikacıları desen şirketin yalakalarıymış sabahtan akşama okey oynar bi hak mak da savunmazlarmış zaten çalışanların çoğu da firmanın da altında taşerona çalışıyormuş.

Rezilliklerin sonu yok adamlar anlattıkça şok olursunuz. Epilepsi hastası bir çocuk çıktı fabrikalar da özürlü kontenjanı dolu görünsün diye çalışıyor gösterir sadece sigortasını öderlermiş 3 aydan 3 aya da işçilerin primlerinden keser bu özürlü kadrosundakilere 700 800 lira 3 aylık verirlermiş. Burada abilerim amcalarım haklarını helal etsinler ben çalışmak istiyorum ama başlarına bela olurum hastayım diye iş vermiyorlar sadece sigortamı ödyerek kanunu hesapta uyguluyorlar diyor çocuk ...