Kurtarma ekiplerinden içeri girip çıkanlar içeride geri kalanlar içinde yaşayan olmadığını söylüyorlar.
Patlama olayı üst katlarda olmuş ve ara katlardaki ve oradaki herkes en alt kata kaçmış , aşağıdakilerin büyük kısmının aşağıda olduğu söyleniyor. Yani asıl insanların toplandığı alana daha inilmemiş tam inildiği sırada tekrar yangın büyümüş gaz yoğunluğu varmış ara verdiler son 30dk dır.
Bölgeden başka madende çalışanlar kayıt dışı kartsız olarak bir çok yabancının da bölgede çalıştığından bahsediyor . Tuhaf olan içeride kaç kişi olduğu da tam olarak bilinmiyor yada söylenmiyor bakanın sözüne itimat edilmez gerçi ama 780 kişinin olay anında içeride olduğunu 360 kişinin kendi imkanları yada kurtarma ekipleri aracılığyla çıkarıldığını söylüyor 420 kişi hakkında bir söz yok hepsi aşağıda mı bu insanların muamma.
Ayrıca yaralı diye bahsedilen 80 kişinin de olaydan çıkarılan değil kurtarma ekiplerinden yaralanan kurtarma sırasında zehirlenen insanlar olduğu söyleniyor.

Ayrıca medya yine karı gibi yayın yapıyor halk tv gibi hayat tv gibi kanallara muhtaç kaldık , yani bunlarda olmasaymış bir boku göremeyecekmişiz çünkü devlet kanallarında yada yandaş havuz yada aydın doğan gibi heriflerin kanallarında korka korka devletin verdiği rakamlardan bile bahsedilmiyor. Trt de zaten alakasız programlar var devletin anadolu ajansı deseniz olaydan çok kurtarma ekiplerinin kalitesinden belediyelerin gönderdiği ekiplerden başbakanlarının programını iptal edişlerinden falan bahsediyorlar yani bu ülkeye ait bit kurum havası yok dünya televizyonları bile aralıksız canlı yayında.

Muhabirler haberciler de bitti artık hayat tv de ki kadın ağlamaktan program yapamaz durumda , asker var polis var 2 kanalın 2 kadın muhabiri var başka da kimse yok ne kaymakam orada ne belediye başkanı ne vali, hepsi kaymakamlık binasında bakanlarını yalamakla meşguller.

Yarında çıkar üzgünüz kader der dururlar tvlerde.

Almanyada son 10 yılda maden kazalarında sadece 3 kişi hayatını kaybetmiş Türkiyede 1200 , ama herşeyi bilen adama göre bu işin fıtratında var kaderinde varmış .

Bak işçi çıktı ne diyo zenginler yaşayacak biz ölcez işte bu iş böyledir diyor televizyonda , soma kömür şirketi de hem inşaat işi yapıyomuş istanbulda hem termik santral ihalesini de bu almış hem türkiyede devlet özelleştirmelerinden bir sürü madenin ihalesini almış . Demek ki bahşişlerini iyi vermiş ankaradakilerin ne kadar bahşiş o kadar muamele ankaranın kanunu zaten.