Rezillik üstüne rezillik yaşanıyor abi biz nasıl insanlar olmuşuz anlaymıyorum. Bir ülke düşünün ki satılmamamış kurumu kalmamış : Diğer sendikaların tümü bu gün sokaklarda protesto yarın tam gün iş bırakma eylemi kararı almış , Madencilerin bağlı olduğu sendika ise 7 gün boyunca günde 3 dakika iş bırakma kararı almış , GÜNDE 3 DAKİKA .

Soruşturmaya başlayan savcı açıklama yapıyor : Zaten olayın sorumluları olan yetkililer de göçük altında hayatını kaybetmiş ...

Bir önceki kozlu faciası yada sayısız facia için bakan soruşturma izni de vermemişti hatırlatmak istiyorum. Bunun da üstünün örtüleceğinin sinyalini savcı daha ilk cümlelerinde verdi bile .

15 yaşında kayıtdışı çocuk işçinin cenazesini ailesi arıyor habercilerin ekranlarına 4-5 ayrı yerde yansıyor ailesi görünüyor ağlıyor sızlaşıyor , bunlar olurken maden işçileri sendikası yetkilisine bu durumu soruyorlar : Yalan dolan bunlar böyle şey yok uydurma onlar 15 yaşında çocuk çalışan yok orası kaliteli güvenlik tedbirleri üst seviyede bir işletme diyor...
Gariban işçilerde bu heriflerden medet umuyor bir düşünün allah aşkına ...

Açıklamalara bakın, holdingler para verse şu an bunları söyleyebilecek avukatı bile zor bulurlarken sendikacılar neler diyor

Öz Maden-İş Sendikası Ahmet Arslan: "Biz madenciler olarak dünyanın en zor işini seçtik tabii ki tabiatında böyle ufak tefek şeyler olacak"

Öz Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Arslan: "İhmal olduğunu düşünmüyorum. Ocağın çok deneyimli kadroları vardı."

Bakan : "Ceset teşhislerinde hiçbir sıkıntı yok çünkü patlama olmadı, karbonmonoksit zehirlenmesi.."

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kavak: Soruşturma başlatıldı, ancak ilk etapta gözaltına alınacak amirler de işçilerle birlikte öldü

Bakan Taner Yıldız: "Sayın başbakanımızın iradesiyle cuma hutbelerinde bu konu dile getirilecek." <<<< Neyi dile getirecekler ? Öldürdüğünüz insanlar için dua mı ettireceksiniz kendinizi aklamak için ?

Hak-İş : Eylemlere katılmama kararı aldık ...

Soma Kömür bilmem ne holdingin tüm mülklerinin etrafını polis çemberine almışlar soranlara önlem diyorlarmış allah aşkına ironiye bakarmısınız önlem almadığından dolayı yüzlerce insanın ölümüne sebep olan aç gözlü adamların köpek klübelerinin etrafını bile polis barikatıyla çevirerek koruyorlar . ,

Faciadan yaralı kurtulan bir madenci : Muhabir soruyor yeniden çalışacakmısınız maden de ? Madenci- "Yeniden girmem lazım. Kredi borcum var" diyor . İnsanları borçlandırarak köle yapıyorlar derken ama mal mülk sahibi oluyorlar diyordu buradan bazıları evet bakın tam olarak işte böyle oluyorlar mal mülk sahibi. Borcu olmasa bahçesini ekse hayatını sürdürebilecek bu adamlar ama borçlandırıldıkları için köle gibi çalışmaya mahkum ediliyor patrona rest çekme şansları ortadan kaldırılıyor.

Dün gündüzden beri takip ediyorum daha hiç uyumadım bile , bela okuya okuya söve söve helal olsun dürüst adammmış diyecek adam kalmadığını farkettim . Ulan bi ülke bu kadar mı boka batar arkadaş tam hak savunacak dediğin adama mikrofon uzatıyorlar facia patrona kimse toz kondurmuyor tam sendikacılar geliyor tamam lan bunlar işçiden yana diyorum onlar profesörlerden daha beter patron yalakası bakan çıkmış aleni yalan söylüyor , muhalif vekil çıkmış yapmacık yapmacık biz demiştik diyor ama bir boka yaramadığını da itiraf eden yok .

Allah belamızı vermiş de haberimiz yokmuş bu nedir arkadaş lan bizim hakkımızı bizden başka tek savunan çıkmazmı memlekette bi tane de mi dürüst adam kalmamış ? Açın tvleri biraz izleyin bi hepsini gezin 24 saate yaklaşacak daha bi tanesini göremedim .

Ola ki birinizin başına bişey gelse bildiğin yalnızsınız herkes her hareketinde kendi menfaatinde ne adaleti ne hakkı ne hukuku ne sendikası ne partisi ne bilim adamları bütün gece resmen orada herkesi kendi haline bıraktılar sabahta boş beleş açıklamalar dışında hiç bir bok yok bi muhabir teyze ağladı işte hayat tv de bi onu samimi gördüm makbulenin de gözleri yaşardı yani bunlarda üzülse ne yazar üzülmese ne yazar bizim gibi sıradan insanlar halk zaten üzgün bir farkımız yok.

Yani sorumluluk yok 200m2 lik alanda organizasyon bile yok dürüstlük zaten hiç yok vatan millet sevgisinin zerresi bile yok . Biz iyi bi ülke değildik amenna ama bu kadar da dandikmiydik ?

İzleyenler takip edenler allah için bi yazın şuraya olan biten herşey şu anda gücünüze gitmiyor mu ?