-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam siteye günlük ortalama 2000 kişi falan giriyor kurumsal bir firma yani ben bunu kimseye farkettirmeden yapamam öylemi veya farederlerse ne kadar sürer ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Muhsin ASLAN adlı üyeden alıntı
Hocam siteye günlük ortalama 2000 kişi falan giriyor kurumsal bir firma yani ben bunu kimseye farkettirmeden yapamam öylemi veya farederlerse ne kadar sürer ?
Sanıyorum ki fark ederler. Eğer yapacaksan hızlı bir şekilde tüm .php şeklinde eriştiğin sayfaları sef link yap. Tüm a etiketlerini ona göre editle. Sonra her sayfaya include ettiğin bir dosyaya mesela settings.php dosyasına şu kodu ekle:
if(strstr($_SERVER['REQUEST_URI'], '.php'))
{
header("Location: /404");
}
Linkte .php varsa domain.com/404 e yönlendirecek. Canonical urlleri engellemiş olacaksın.
Daha sonra Google webmaster araçlarından eski urlleri (404) bildir. Bu kadar.
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Anladım ozman 100index falan ya sizin dediğiniz gibi yapacam ya da htacces'den eski url'leri yeni url'ye yollucam bakalım hocam ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Anladım ozman 100index falan ya sizin dediğiniz gibi yapacam ya da htacces'den eski url'leri yeni url'ye yollucam bakalım hocam ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
Ben bir türlü eski urlleri yeni urllere yönlendirecek kodu yazamadım, bir projede çok lazım olmuştu. Mecburen ben de az önce anlattıklarımı uyguladım. Eğer öyle bir kod yazarsan bana da gönderirsen sevinirim. :p Rica ederim.
Ek olarak:
Gerçi artık ihtiyacım yok. Laravel framework ü ile yapıyorum ne yapacaksam. Harika tasarruf sağlıyor zamandan ve beyin fırtınalarından. Eğer sık sık proje yazıyorsan bir iki gününü ayır Laravel öğren. Ne demek istediğimi anlayacaksın. :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam laravel'i bir arkadaşım daha öneriyor ama mantığı bir türlü anlayamadım bakalım inş. öğrenmeye çalışacağım :)
Ek olarak ben htaccess'den yönlendirme yapsam google buna kızar mı çünkü site bazı önemli kelimelerde 1.sırada çıkıyor.
Kızmaz da eski bağlantılarının erişilemez olması hoşuna gitmeyebilir. Çok riskli bir iş yani. Çok önemli değilse sef link yapmayıver derim.
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium