lostyazilim
tr.link

[Yardım] Htacces Url

16 Mesajlar 2.099 Okunma
lstbozum
tr.link

Muhsin ASLAN Muhsin ASLAN Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Developer
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1120
  • Beğeniler 1086 / 244
  • Ticaret 1, (%100)
Hocam siteye günlük ortalama 2000 kişi falan giriyor kurumsal bir firma yani ben bunu kimseye farkettirmeden yapamam öylemi veya farederlerse ne kadar sürer ?

wmaraci
reklam

Ertug Ertug WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım geliştiricisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)

Muhsin ASLAN adlı üyeden alıntı

Hocam siteye günlük ortalama 2000 kişi falan giriyor kurumsal bir firma yani ben bunu kimseye farkettirmeden yapamam öylemi veya farederlerse ne kadar sürer ?

Sanıyorum ki fark ederler. Eğer yapacaksan hızlı bir şekilde tüm .php şeklinde eriştiğin sayfaları sef link yap. Tüm a etiketlerini ona göre editle. Sonra her sayfaya include ettiğin bir dosyaya mesela settings.php dosyasına şu kodu ekle:

if(strstr($_SERVER['REQUEST_URI'], '.php'))
{
header("Location: /404");
}

Linkte .php varsa domain.com/404 e yönlendirecek. Canonical urlleri engellemiş olacaksın.
Daha sonra Google webmaster araçlarından eski urlleri (404) bildir. Bu kadar.

[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium

• Üyelik 10.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Developer
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1120
  • Beğeniler 1086 / 244
  • Ticaret 1, (%100)
Anladım ozman 100index falan ya sizin dediğiniz gibi yapacam ya da htacces'den eski url'leri yeni url'ye yollucam bakalım hocam ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

• Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)

Anladım ozman 100index falan ya sizin dediğiniz gibi yapacam ya da htacces'den eski url'leri yeni url'ye yollucam bakalım hocam ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

Ben bir türlü eski urlleri yeni urllere yönlendirecek kodu yazamadım, bir projede çok lazım olmuştu. Mecburen ben de az önce anlattıklarımı uyguladım. Eğer öyle bir kod yazarsan bana da gönderirsen sevinirim. :p Rica ederim.

Ek olarak:
Gerçi artık ihtiyacım yok. Laravel framework ü ile yapıyorum ne yapacaksam. Harika tasarruf sağlıyor zamandan ve beyin fırtınalarından. Eğer sık sık proje yazıyorsan bir iki gününü ayır Laravel öğren. Ne demek istediğimi anlayacaksın. :)
Muhsin ASLAN

kişi bu mesajı beğendi.

[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 10.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Developer
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1120
  • Beğeniler 1086 / 244
  • Ticaret 1, (%100)

Ertug adlı üyeden alıntı

Ben bir türlü eski urlleri yeni urllere yönlendirecek kodu yazamadım, bir projede çok lazım olmuştu. Mecburen ben de az önce anlattıklarımı uyguladım. Eğer öyle bir kod yazarsan bana da gönderirsen sevinirim. :p Rica ederim.

Ek olarak:
Gerçi artık ihtiyacım yok. Laravel framework ü ile yapıyorum ne yapacaksam. Harika tasarruf sağlıyor zamandan ve beyin fırtınalarından. Eğer sık sık proje yazıyorsan bir iki gününü ayır Laravel öğren. Ne demek istediğimi anlayacaksın. :)

Hocam laravel'i bir arkadaşım daha öneriyor ama mantığı bir türlü anlayamadım bakalım inş. öğrenmeye çalışacağım :)

Ek olarak ben htaccess'den yönlendirme yapsam google buna kızar mı çünkü site bazı önemli kelimelerde 1.sırada çıkıyor.

• Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)

Hocam laravel'i bir arkadaşım daha öneriyor ama mantığı bir türlü anlayamadım bakalım inş. öğrenmeye çalışacağım :)

Ek olarak ben htaccess'den yönlendirme yapsam google buna kızar mı çünkü site bazı önemli kelimelerde 1.sırada çıkıyor.

Kızmaz da eski bağlantılarının erişilemez olması hoşuna gitmeyebilir. Çok riskli bir iş yani. Çok önemli değilse sef link yapmayıver derim.

[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al