omerknet adlı üyeden alıntı

Kelime sayısına göre anahtar kelime kullanımı konusunu biraz daha açar mısın? Örneğin 300 kelime var kaç adet anahtar kelime tekrarı doğru olur? Yani bu kuralın dışına çıkan çok site var ama bunu arama motoru yöneticilerinin bir açıklaması doğrultusunda mı söylüyorsunuz vs.. Teşekkür ederim.


Yoast seo eklentisi bazen yazıda 5 kez anahtar kelimesi geçirmeme rağmen hiç geçirmediniz diyor o yüzden o eklentiyi kullanıyorsanız sitelerinizde kendinize güvenin daha iyi. Kendime güvendiğim bilgi ise %1 gibi bir oran var bence. 300 kelimelik yazıda iki üç kez geçirmek yeter de artar bence. Kendi yazdığım yazıların sonuçlarına göre bunu söylüyorum. Asıl önemli olan varyasyonlar gibi geliyor. Google cidden fark ediyor bence.

Mesela bu yazım için söylüyorum;

"Yazı içi seo" şu haliyle yani direk haliyle 5 kez + 1 de önceki yazı linki eklentisi sayesinde geçmiş. Yani ben metine aslında 5 kez keyword koydum 792 kelimelik bir yazı için. Fakat

"Yazı içi seo haliyle yazının içinde geçme sayısı ise 9 yani 5 kelime tam keyword 4 tane daha ise keyworde yapım eki çekim eki gelmiş.

Özetlersek yüzde 1 ideal fakat bu yüzde 1'i veya 2'yi varyasyonlar halinde dağıtmak daha iyi bence.