Her gün blog topluluğuna yenileri eklenirken malesef bazıları bu dünyaya tutunamayarak tarih oluyor.Geçmişten günümüze kadar sürekli değişim içinde olan internet dünyasını takip etmek fazlasıyla zor. Takip edinilebilirlik açısından bu dünyada sivrilmeniz ve dikkat çekmeniz gerekiyor ki sizde bu dünyada tutunabilesiniz.



Buradan sizlere dikkat çekici bir blog nasıl oluşturulur onu anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle hedefleriniz yoksa ve bu işe lay lay lom girmeyi düşünüyorsanız ben vazgeçin derim.İstikrarsız bir düşünce yapısıyla bir yere varamayacağınız aşikar.Yazının devamı ben bu yolda kararlıyım arkadaş diyenler için.Kararlıysanız eğer dikkatle takip edin ve durun düşünün.

Ne ile ilgili yazacağınıza karar vermeniz bu aşamada önemli.Hedefleriniz neler bunları iyi değerlendirip ona göre hareket etmelisiniz ki buna uygun bir alan adı alabilesiniz.Hedeflerinizi değerlendirip ne ile ilgili yazılar yazacağınıza karar verdiniz diyelim.

Bundan sonra işe:

Güzel bir alan adıyla işe başlamanız gerekir.Alan adı seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.Kısa ve akılda kalıcı alan adları genelde tercih sebebidir.Tabi ki internet dünyasında alan adı bulabilmeniz öyle basit bir iş de değildir.Aklınıza gelen alan adlarının listesini çıkarıp değerlendirerek düşünün. Çeşitli forumlardan destek alarak en iyi alan adını seçin ve eğer boştaysa alın.Daha sonra kendinize uygun bir host bulun. Bunlar bittikten sonra kuracağınız sistemi seçin. Ben wordpress sistemini seçtiğinizi varsayıyorum.

Sisteminizi kurduktan sonra ilk olarak bir merhaba yazısıyla başlayabilirsiniz.Ama tabi ki hemen etrafa duyurmayın. Daha sonra bir hakkımda sayfası oluşturup bunun içini doldurmanız gerekmekte.Hakkımda sayfasının bir blog için önemini merak ediyorsanız ve nasıl hazırlayacağınızı bilmiyorsanız bunu ‘‘Blogunuza Hakkımda Sayfası Hazırlayın” adlı yazımızda okuyabilirsiniz.

Bunları yaptıktan sonra amacınıza uygun olan bir tasarım bulmanız veya tasarlamanız gerekiyor ve bu husus gerçekten çok önemli.Biliyorsunuz ki ziyaretçiyi ilk karşılayan husus tasarım oluyor ve tasarımınız kötüyse duruma 1-0 yenik başlıyorsunuz.Ardından toparlaması uzun süren bir süreç başlıyor.

Tasarımların nasıl olması gerektiği hakkında fikir sahibi olmak istiyorsanız ”Blog Tasarımları Nasıl Olmalıdır” adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Tasarımı da hallettiyseniz artık içini doldurmak gerekiyor.Tabi burada şöyle bir durum var.Tutup da bot kurup siteyi çöplüğe çevirmeyin arkadaşlar.Dikkat çekici bir blog olmak istiyorsanız dikkat çekici başlıklar kullanın.Dikkat çekici konular yazmaya gayret edin. ”Merhaba Dünya’‘ gibi bir başlık yerine ”Uzaydan Sizlere Selamlar Olsun” gibi bir başlık kullanırsanız elbette ki insanların yazıyı merak etme durumları daha da fazlalaşacaktır.

Ayrıca blogunuzda hakkımda sayfasının yanında iletişim sayfası da çalışır durumda olsun ki ziyaretçiler sizinle iletişime geçmek istediklerinde kolayca bunu yapabilsinler.Dikkat çekici bloglar oluşturmak istiyorsanız kendinizi kasmanıza gerek yok.Etrafla sürekli iletişim içinde olup fikir alışverişi yaparak en stabil şekilde blogunuzu oluşturabilirsiniz.

Gündemde olan konulara eleştirisel yaklaşıp olayları farklı yönlerden ele almayı başarır ve bunu ziyaretçiye gösterirseniz dikkat çekici bir blog oluşturmanın adımlarını da atmış olursunuz.

Ayrıca yazılarınızda öne çıkan cümleleri veya kelimeleri renklendirirseniz ziyaretçinin dikkati bu yöne çekilecektir.

Bu yazıyı okuduysanız dikkat çekici bir blog oluşturmanın temel adımları az çok kafanızda şekillenmiştir diye umuyorum.

Kaynak:http://www.sosyalpenguen.com/dikkat-cekici-bloglar-olusturmak/