Şimdi Metinyazar’ı anlatıtğım,gören veya duyan çoğu arkadaşımın dediği şey “Niye blog yazıyım lan?!” gibi bir şey.Şimdi bi insan neden blog yazar ve neden blog yazmaya ihtiyaç duyar size kısa kısa anlatıyım.
Zaman geçirmek için ideal bir yol
Boş zamanlarınız çoksa ve yapacak bir şey bulamıyorsanız can sıkıntısına birebir yöntem. Her zaman da iyi olmuyor tabii. Bugün de bi konu hakkında yazıyım diyorsun ama aklına konu gelmediği için öyle boş boş duruyorsun. Bide ben Metinyazar’da öyle saçma sapan, ne biliyim,”Göğüs büyütme duası” diye konu açacak biri olmadığım için mantıklı ve okunabilir konular hakkında yazı yazmak istiyorum.Pek tabii buda konu menzilini kısıtlıyor.
Sinirlendiğiniz bir şeye laf çarpıtma
Bir olaya, kişiye her hangi bir şeye kızdığınız zaman kafanızı boşaltmak için iyi bi yöntem aslında. Hafif hafif çaktırmadan laf sokabilirsiniz. Zaten farkedilmeyecektir de. Metinyazar’ın ortalama ziyaret sayısı günlük en fazla 60 felan oluyor. Oda güncel bi yazı hakkında yazı yazılırsa.
Yapılan yorumların seni şımartması
Bazen öyle yorumlar geliyor ki, gaza getiriyor bi yazı daha yazdırıyor. Metinyazar’da bu yazıyı yazdığım anda toplam 107 yorum var. Tabi ki yapılan çekiliş bu sayıda etkin. Ama neredeyse hepsi kayda değer ve değerli yorumlar. Bende doğal olarak hepsine cevap veriyorum.Neyse konumuza dönersek yapılan olumlu ya da olumsuz yorum sizi gaza getirebiliyor, karaktere göre değişir. Ayrıca sizin yazdığınız yazıdan daha kısa ve daha değerli yorumlar olmuyor değil hani.
Şimdi bunlar iyi yüzüydü. Bide tabi can sıkan noktaları da var. Hazır yazarken onlara da değinmek lazım.
Kaliteli bir blog için kesenin ağzı açılacak
Şimdi bu tabi şart değil. Ama blogunuzun güzel bir tema, iyi bir tanıtıma ihtiyacı olabilir.Tabii çok bilinen biri olmak istiyorsanız. Ama kardeşim ben sadece yazıcam, ne para harcaması diyosanız tumblr, blogger gibi kalite fışkıran blog siteleri de mevcut. Ama WordPress istiyorsanız yok alan adıydı yok hostingdi derken cebinizden minimum 1 yıllık 40 lira çıkıyor.Çokta pahalı değil ama tema alıcam, az bişey tanıtım yapıcam diyosanız bu para 200 liraları da görebilir.
Bol bol düşünmeniz gerekicek
Eğer kaliteli içerik girmek isteyen biriyseniz bol bool düşünmeniz gerekicek. Ayrıca sosyal biri olmanız bu işi biraz daha kolaylaştıracak. Benim gibi çok sık dışarı çıkmayan ve gündemi sürekli takip etmeyen biriyseniz konu bulmakta gerçekten sıkıntı çekeceksiniz.
Tek kişilik ekiple teknoloji blogları kuranlara, 10-13 yaşlarında genel forum kuranlara, hazır sosyal ağ scripti ile sözde facebook kuranlara sesleniyorum, YAPMAYIN !!
Kaynak: http://www.metinyazar.com/tavsiyeler/niye-blog-yaziyim-lan.html