lostyazilim
tr.link

Kişisel Blog Nedir ? Ne Değildir ?

6 Mesajlar 1.028 Okunma
lstbozum
tr.link

MehmetGUMUS3 MehmetGUMUS3 . Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 283 / 200
  • Ticaret 12, (%100)
Günümüzde kişisel blogculuk ile ilgili fazlasıyla bilgiler dolaşmakta ve bu karmaşa giderek büyümektedir.Hatta lise çağına gelmiş her arkadaşımız bir domain ve host alıp hemen kendine bir blog açıp bunun adına ise kişisel blog demektedir.

Peki bu kişisel blog gerçekten nedir,ne değildir ?

Kişisel blog insanların kendilerini geliştirmek amaçlı açtığı,içinde tecrübelerinin,hayat hikayelerinin,ilgi alanları doğrultusunda yazdıkları yazıların,düşüncelerin ve gözlemlerin bulunduğu blog tipidir.

Kişisel blog kesinlikle botla çekilen konuların bulunduğu,sağdan soldan toplanan yazıların paylaşıldığı,her alanda bir konu girilen bir mecra kesinlikle değildir.
Reklam doldurulmuş bir mecra da değildir.Kişisel blog hit kaygısının yaşanmadığı bir alandır.Fakat bu durum şu zamanlarda hiç de böyle değil.Para kazanmak istiyorsanız lütfen kişisel blog açmayın arkadaşlar.Adı kişisel ama kendi kişisel olmayan binlerce blog doldu kaldı internet dünyasında.

Genel olarak isim ve soyisimden oluşan alan adları ile kurulan bu siteler sahiplerinin sabırsızlıkları yüzünden malesef çöp sitelere dönmekte ve bir süre sonra tarih olmaktadır.

Tasarım konusuna gelince ise kişisel bloglarda kullanılan magazin,haber temaları kesinlikle bir o kadar iticidir.Kişisel blog sahibiyseniz kişisel özelliklerinize göre tema oluşturun veya seçiminizi bu yönde yapın.

Konu seçimi yaparken de kişisel bloglarda gördüğüm en çok yapılan hatalardan biri teknoloji konularının dolu olmasıdır.Böyle yapacaksanız kişisel blog olayına hiç girmeyin,lütfen gidin kendinize teknoloji blogu açınız.

Kişisel blogculuğun karıştırıldığı şu zamanlarda gerçekten kişisel kalmış bloglara rastlamak malesef zor bir hâl aldı.Bu boşluğu doldurmak istiyorsanız önerileri bence dikkate almalısınız.

Kaynak:http://www.sosyalpenguen.com/kisisel-blog-nedir-ne-degildir/

Teamtofas.com
wmaraci
reklam

Hakann Hakann Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** Ç**
  • Mesajlar 353
  • Beğeniler 50 / 71
  • Ticaret 14, (%86)
Bizim ülkemizde kişisel bloglar kavramı çok yanlış anlaşıldı. Herkes almış başını gidiyor. Kişisel blog kişilerin hayatlarında ki tecrübelerini, anılarını, gördüklerini, ilginç bulduklarını okuyucularına aktarmasıdır. Fakat genel bir blog ile hiçbir farkı yok ne yazık ki. Tabii bu bizden de kaynaklanıyor hangimiz kaç kere, gerçekten oluşturulmuş kişisel blogları okuyoruz ki ?
MehmetGUMUS3

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 26.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 283 / 200
  • Ticaret 12, (%100)

Helios adlı üyeden alıntı

Bizim ülkemizde kişisel bloglar kavramı çok yanlış anlaşıldı. Herkes almış başını gidiyor. Kişisel blog kişilerin hayatlarında ki tecrübelerini, anılarını, gördüklerini, ilginç bulduklarını okuyucularına aktarmasıdır. Fakat genel bir blog ile hiçbir farkı yok ne yazık ki. Tabii bu bizden de kaynaklanıyor hangimiz kaç kere gerçekten kişisel blogları okuyoruz ki ?

Aynen öyle.Genel Blog kavramını da ayrıca sevmiyorum ben.Her konudan yazmak yerine bir konuya yönelip yazılırsa daha iyi tutacağını düşünüyorum.
Hakann

kişi bu mesajı beğendi.

Teamtofas.com

• Üyelik 23.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** Ç**
  • Mesajlar 353
  • Beğeniler 50 / 71
  • Ticaret 14, (%86)

Mehmet GÜMÜŞ adlı üyeden alıntı

Aynen öyle.Genel Blog kavramını da ayrıca sevmiyorum ben.Her konudan yazmak yerine bir konuya yönelip yazılırsa daha iyi tutacağını düşünüyorum.

Zaten şöyle bakarsak hocam. Blogların asıl amacı o zaten bir uzmanın kendi makalelerini paylaşmasıdır. Fakat forumların olması gereken konuları bloglar aldı. Blog deyimini çok farklı bir konuma aldılar. Eleştiri yapmak istiyorum. Önüne gelen bilmeyen lütfen blog açmasın. Sonra internet bilgi yığını oluyor.
MehmetGUMUS3

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 26.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 283 / 200
  • Ticaret 12, (%100)

Helios adlı üyeden alıntı

Zaten şöyle bakarsak hocam. Blogların asıl amacı o zaten bir uzmanın kendi makalelerini paylaşmasıdır. Fakat forumların olması gereken konuları bloglar aldı. Blog deyimini çok farklı bir konuma aldılar. Eleştiri yapmak istiyorum. Önüne gelen bilmeyen lütfen blog açmasın. Sonra internet bilgi yığını oluyor.

Bilgi yığını da değil hocam bildiğiniz bilgi çöplüğü.Bununla ilgili de bir yazı çıkabilir.
Hakann

kişi bu mesajı beğendi.

Teamtofas.com

• Üyelik 23.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** Ç**
  • Mesajlar 353
  • Beğeniler 50 / 71
  • Ticaret 14, (%86)

Mehmet GÜMÜŞ adlı üyeden alıntı

Bilgi yığını da değil hocam bildiğiniz bilgi çöplüğü.Bununla ilgili de bir yazı çıkabilir.

Bu neye döndü derseniz.

Türkiye'nin başkenti Ankara yazısını internette 1 milyon kere söylemek gibi bişey oldu günümüz bloglar. Bunun da bize ne faydası var ki ?

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al