lostyazilim
tr.link

Blog Yazmaya Başlamak İçin 10 Neden

8 Mesajlar 847 Okunma
lstbozum
tr.link

MehmetGUMUS3 MehmetGUMUS3 . Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 283 / 200
  • Ticaret 12, (%100)
Aklınızın bir köşesinde sürekli duran ve bir türlü cesaret edemediğiniz blog açma fikri mi var ? O zaman sizlere blog yazmaya başlamanız için 10 neden sıralayacağım.Fakat bu nedenleri sıralamadan önce sizlere kısa bir özet geçmek istiyorum.

Bu işte eğer başarılı olacağınızı düşünüyorsanız ve ben sabırlı bir insanım arkadaş,hemen birşeyler beklemiyorum diyorsanız başlayın.Zira nice hayallerle blog açan insanlar devamlılık sağlayamadığı ve yanlış hamleler yaptığı için bloglarını kapatmak zorunda kalıyorlar.Doğru hamleler için araştırın ve yazımızı okumaya lütfen devam edin.

1 - Para Kazanmak

Çoğu kişiye sorsanız ilk vereceği cevap elbette para kazanmak olur.Fakat bloglardan para kazanmak öyle iki kelimeyle söylendiği gibi kolay bir iş değildir.Düzgün ve planlı çalışıldığında blogunuzdan elbet para kazanabilirsiniz ve bu blog açmanız için nedenlerden sadece biridir.

2 - Marka Oluşturmak

Güzel bir domain seçimi yaptıysanız bir marka yaratmak isteyebilirsiniz.Dünyada kişisel olarak başlayıp bu işi ofise döken ve çok iyi paralar kazanan bloglar vardır.Tabiki bu ekip işidir fakat ileride bir marka oluşturmak adına bir blog açabilirsiniz.

3 - Fark Yaratmak

Belki de etrafta okuduğunuz bloglardan artık sıkılmış ve fark yaratmak gibi bazı düşünceleriniz olabilir.Fark yaratmak ve fenomen olmak için blog açabilir ve adımlarınızı bu yönde atabilirsiniz.

4 - Otorite Sahibi Olmak

Belki de bir konu hakkında fazlasıyla bilgilisinizdir ve piyasada sizin bildiğinizi pek de kişi bilmiyordur.Bilgilerinizi paylaşarak insanlara yol gösterebilir ve saygın bir kişilik olabilirsiniz.Hatta onlar üzerinde bir otorite sahibi bile olabilirsiniz.

5 - İfade Özgürlüğü

Zaman zaman kendinizi ifade edemediğinizi düşünebilir ve bu durumdan kurtulmak için blog açabilirsiniz.İfade özgürlüğü güzel bir kavram olsa da özgürlük kelimesinin anlamını bilerek bunu yapmak da ayrı bir mesele tabiki.

6 - Etkileşimde Olmak

Blogunuzla birlikte birçok yeni insanla etkileşime girersiniz.Yeni yüzler tanımak ve yalnızlığınızı paylaşmak adına bloglar açabilirsiniz.

7 - Takipçi Kitlesi Oluşturmak

Takip edilmeyi seven bir kişiliğiniz olabilir.Bu yüzden sadık takipçi kitlelerinizin olmasını isteyebilirsiniz.Bunun için aklınızın köşesinde duran blog açma fikrini hayata geçirmeniz gerekiyor.

8 - İş Bağlantıları

Blogunuzda yapacağınız güzel işler ve yazılarınızın tutması durumunda blogunuz size bir iş kaynağı ve bağlantısı bile olabilir.Hatta öyle ki iş bağlantıları bile yapabilirsiniz.

9 - Çevre Edinmek

Blogunuzla birlikte çekilişler düzenleyerek ve sosyal projeler geliştirerek çevre edinebilir ve arkadaşlıklar kurabilirsiniz.

10 - Bilgi Paylaşımı

Bilgilerinizi paylaşarak insanlara yol gösterebilir ve sizde onlardan bilgi alarak bilgi denizine yolculuğa çıkabilirsiniz.

İşte sizler için blog yazmaya başlamak için 10 nedeni sıraladık. Bu yazıyı okuduktan sonra karar verdiyseniz eğer kararınızdan dönmemeniz ve başaracağınızı sürekli kendinize tekrar etmenizi öneririz. İnanmak başarmanın yarısıdır.

Kaynak: http://sosyalpenguen.com/blog-yazmaya-baslamak-icin-10-neden/

Teamtofas.com
wmaraci
reklam

cenktolga cenktolga Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 31.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek web designer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 454
  • Beğeniler 89 / 85
  • Ticaret 0, (%0)
Güzel bir konu başlığı ve içerik, emeğinize sağlık. İzniniz olursa sadece madde başlıklarınızı kullanarak bende kendi dilimce anlatmak istiyorum.
MehmetGUMUS3

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 26.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 283 / 200
  • Ticaret 12, (%100)

cenktolga adlı üyeden alıntı

Güzel bir konu başlığı ve içerik, emeğinize sağlık. İzniniz olursa sadece madde başlıklarınızı kullanarak bende kendi dilimce anlatmak istiyorum.

Tabiki hocam.Yararlanabilirsiniz.

Teamtofas.com

cenktolga cenktolga Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 31.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek web designer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 454
  • Beğeniler 89 / 85
  • Ticaret 0, (%0)

Mehmet GÜMÜŞ adlı üyeden alıntı

Tabiki hocam.Yararlanabilirsiniz.

Eyvallah...

wmaraci
wmaraci

USglm USglm Öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 07.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad U** S**
  • Mesajlar 1864
  • Beğeniler 601 / 364
  • Ticaret 24, (%100)
O 10 nedenden ilkinin Para olması Blog yazmanızı kısa zamanda bıktıracaktır. Blog sevgi işidir ve insan yazmayı sevdiği için yazar daha sonra para kazanmak ister.

Ben derim ki ilk amacınız para olmasın.

• Üyelik 26.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 283 / 200
  • Ticaret 12, (%100)

USglm adlı üyeden alıntı

O 10 nedenden ilkinin Para olması Blog yazmanızı kısa zamanda bıktıracaktır. Blog sevgi işidir ve insan yazmayı sevdiği için yazar daha sonra para kazanmak ister.

Ben derim ki ilk amacınız para olmasın.

Sıralama 1 den 10 a kadar değil zaten.Karışık bir sıralama.Neden blog açarsınız sorusuna verilen en genel cevap genelde para kazanmak olduğu için ilk başa koydum.O amaçla açılıyorsa dediğiniz gibi baştan yanlış olur zaten.
USglm

kişi bu mesajı beğendi.

Teamtofas.com

Wulcan Wulcan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Test ve Yazılım Mühendisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 150
  • Beğeniler 24 / 29
  • Ticaret 4, (%100)
Peki insanların cevap yazabileceği güzel bir blog template i de önerebilir misiniz? Yakın zamanda açmayı planlıyorum bu karışık sebeplerden ötürü.

Edit: Ana konu olmadan çok ucu açık bir soru olacaktır. Konu bilgisayar dilleri ve bildiklerin paylaşılması üzerine insanlarında konu açabilmesini istiyorum
MehmetGUMUS3

kişi bu mesajı beğendi.

YASiNHUTAR YASiNHUTAR webhazine.com Kullanıcı
  • Üyelik 01.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webtasarım
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** H**
  • Mesajlar 638
  • Beğeniler 65 / 199
  • Ticaret 40, (%100)
Niçin blog kurmalıyım sorusunu çok güzel bir şekilde açıklamışsınız teşekkürler
MehmetGUMUS3

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al