Google'ın uygulama mağazası olan Google Play'deki ödeme seçenekleri arasına PayPal da eklendi.

Kullanıcılar, kredi kartı, banka kartı ve operatör ile çeşitli uygulama ya da oyunları satın alabiliyordu. Popüler ve birçok kişi tarafından aktif olarak kullanılan ödeme sistemi PayPal, Google Play’de ödeme seçenekleri arasına eklendi.

Kullanıcıların PayPal bilgilerini Google Wallet hesaplarına ekleyerek uygulama ya da oyun satın alabileceği seçenek, şimdilik sadece Almanya, ABD ve Kanada’nın da bulunduğu 12 ülkede kullanılabiliyor. PayPal, uygulama içi satın alımlarda da kullanılabilecek.

Ödeme seçenekleri arasına PayPal’ın da eklendiğini duyuran Google, mobil operatör ile ödeme seçeneğini 7 ülkede daha kullanılabilir hale getirdiğini de açıkladı. Ayrıca Google Play hediye kartları da 13 ülkede daha piyasaya sunuldu.

PayPal ile ödeme seçeneği henüz Türkiye’de aktif hale gelmedi fakat kısa bir süre içerisinde Türkiye’de de faaliyete geçmesi bekleniyor. Diğer bir yandan Google, kısa bir süre önce Türkiye ile birlikte Yunanistan, Lüksemburg ve Romanya gibi bazı yeni ülkeleri Google Play’de uygulama satışı yapabilen ülkeler arasına eklediğini duyurmuştu.

Kaynak: http://www.webeyn.com/google-playde-odeme-seceneklerine-paypal-eklendi/