Şuan bayan bloglarında yaygın olan Çekilişleri diğer bloglarda'da yapılmalı. Bunu yapmak size;

[*]Kısa sürede Blog ortamında duyulmanıza
    [*]Kısa sürede Ziyaretçi
    [*]Backlink Kazandırır
    [*]Sosyal Medya'da gelişirsiniz.

Bunları yapmak için belki bir miktar para harcayaksınız ve uğraş. Ama emin olun pişman olmuyacaksınız. Siz sosyal ortamda duyulduktan sonra Sponsor olmak isteyenlerde olacaktır. Sizinde kazancınız olacaktır.

Geçen hafta düzenlediğim Yarışmada kazanan SanalHazine olmuştu. Ödülü ise imza hakkından dolayı Cuma gününe erteledik ki bunuda söylemek istedim. O Yarışmayı düzenlediğim zaman beklediğim sonuçlar oluşmadı fakat 5,6 kişi'de olsa kazanmıştım. Fakat o yarışma'da bilgim yoktu ödül olsun, yarışma olsun. Ama şimdi araştırdığımda daha iyi anladım ki bunlarıda sizlere aktarmaya çalışıyorum.
Anladıklarım;

[*]-Ziyaretçi odaklı-Kitlenize göre hediyeler seçmek " Etki Bir Blog Yazma "
    [*]-Vereceğimiz hediye büyük değil ise katılımcıdan çok şey istememeliyiz. Fakat hediyemiz maddi anlamda değerli ise Katılımcıdan birkaç şey isteyebiliriz.

O İstekler şunlar olabilir;
Yarışma olduğunu blogunda yazı ile tanıtmak ve katılımcı çoğaltmak
Sosyal medya hesabında bu yarışmayı yayınla Tarzı birkaç beklenti olabilir.
Verilecek Hediyeler Hakkında
Yaptığınız çekilişte bir hediye belirleminiz lazım bu hediyeler hakkında birkaç bilgi vereceğim bunlar benim önerilerim ve düşüncelerim. Bu hediyelere benzer hediyelerde olabilir bunlarda olabilir. Bu size kalmış.

Kişisel Bloglar İçin Seçimler;
Kişisel blog yazarları çok beklentileri olmaz. O tarz bir hediye olabilir. Misal kişisel bir blog yazarında Klavye, Maus gibi bir hediye yollanırsa saçma olmaz mı ? Onun yerine; Kupa bardak, Kazak, Kitap, Film tarzı hediyeler daha uygun olur.

Teknoloji Blogları İçin Seçimler;
Teknoloji bloglarında ise tam Kişisel bloglardakinin tam tersi olacak. Misal Kitap Yerine Muse Film yerine Klavye kazak yerine USB Bellek olabilir. Teknoloji üstüne olduğu için bu hediye onun hoşuna gidecektir.

Moda Blogları İçin Seçimler;
Moda blogları renkli ve neşeli bir tarzdır. Bu blogta gidipte Maus, USB bellek, kupa bardak vermek saçma olur. Bunda Kozmatik ürünleri, Parfüm, Küçük ev eşyaları tarzı hediye olabilir.

Spor Blogları İçin Seçimler;
Spor bloglarında genelde erkek takılır. O yüzden pek düşünmeye gerek duymuyorum. Spor kitapları, Maç bileti, Spor Malzemeleri olabilir.

Not; Hediyeyi süpriz yapabilirsiniz. Katılımda siteyide yazmalarını isteyip kazananın sitesine ordan bakabilirisiniz ve süpriz hediyenizi açıklarsınız :)

Sonuç;
Sonuç olarak alanda memnun verende :)

KAYNAĞA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ.