Öncelikle olabilirliğine inancım olarak + dışarıdan bakanlarında inanabilmesi açısından şunu bir anlatıyım herkesin kafasında birşeyler oturabilir diye düşünüyorum:

Askerden geldiğim sene 2007 daha bir kaç gün olmuştu ki eski bir hocam arkadaşlarımı falan toplayıp görüşmek istediğini söyledi görüştük , iş fikrinden bahsetti , sokaklara spam yapacaktık direklere duvarlara çöp tenekelerine kaldırımlara bina girişlerine ******* kutularına her yere afiş yapıştıracaktık afişte şu :

Boyacı
2+1 450 TL
3+1 600TL
Tel: xxxxxxxxxxx
Boyacı falan usta ....

üstelik bu adam boyacı değil ve toplayıp çağırdığı bizler de boyacı değildik :) onbinlerce afiş vardı başladık derken işler yağmaya başladı benim askerde biraz kireç yapmışlığım vardı 2 arkadaşım da çırağım oldular başladık işlere girişmeye , derken biz yetmez olduk , derken işlere yetişecek usta bulamaz olduk , derken telefonlara cevap veremez duruma gelindi , en son bir kaç sene önce bir sürü usta çalıştırdığını + usta yanında birde temizlikçi bayan yollayarak iş yapılan evin komşularından iş yağmuruna tutulduğunu duydum. Bütün bunlar olup biterken sermayesi 0 dı ortada dökülen ayakta zor duran kartaldan öte birşey de yoktu. Ama başardı ...

Biz işin ortasında anlaşmazlık yaşayıp bıraktık fakat fikrin sahibi sıfırdan hayatını seviyelerce üste taşıdı ve devam etti. İstanbulda özellikle anadolu yakasında gördüğünüz bölgesel olarak farklı alt metin içeren o ilanların %99 u aynı kişiye ait ve bu kişi bahsettiğim insan.

Daha öncede şöyle bir girişimimiz olmuştu : Sitelerden oluşan bir toplu konut bölgesinde her site için özel kartvizit bastırarak x site elektirikçisi , y site elekltirikçisi gibi her siteye özel kartvizitleri dağıtarak arızaların tek adresi olmuştuk. Boya işinden farkı elektrikçiydik anlıyorduk başkalarına ihtiyacımız yoktu ve başkasını çalıştırmayı düşünebilecek durumda da değildik ampül takılcak 2 lira vercez deseler koşacak durumdaydık bundan da uzun süre ekmek yendi ama potansiyel yetersiz olduğundan boya işine sıçranmış oldu boyada sınır yoktu potansiyel 15 milyon nüfuslu istanbul ;)
-----------------------------

Bahsettiğiniz şeylerin yapılabilir olduğuna inanıyorum fakat çok fazla dallanıp budaklandırmak yerine altından kalkabileceğiniz potansiyeli yüksek olan bir yada bir kaç alana saldırmanız oraları kapatmanızı önerebilirim. Çok fazla ürün/hizmet/alan da yapmaya çalışırsanız yüksek ihtimal başarısız olur ve aslında başarılı olacak bir fikri heba etmiş olursunuz. Sonra bu başarılı olabilecek fikri rafa kaldırıp bu olmuyormuş diye yanılgıya düşersiniz .