İnternet kullanımı ilerledikçe bilişim suçları aynı oranda artmaktadır. Bilgisayar tablet ve telefon tarzı elektronik aygıtlara yönelik olarak suçlar işlenmektedir. Hal böyle olunca internet üzerindeki kullanıcıların korkacağı bir hal almaktadır.

Bilişim suçları; Genel itibariyle internet üzerinden hacker olarak tabir ettiğimiz kullanıcılar; bilgisayarınıza veya tabletinize virüs, worm, Truva atı tarzı bilgiye çalmaya yönelik küçük programlarla saldırmayı amaçlamaktadırlar.

Bu programları bilgisayarımıza yerleştirmek için; mail adreslerini, reklama yönelik siteleri kullanarak bilgisayarınıza bulaştırırlar. Virüs bilgisayara bulaştıktan sonra bilgilerinizi çalmak basitleşir.

Bir diğer bilgileri çalma yöntemi ise çakma hesap olarak tabir ettiğimiz sahte hesap adresi alarak, herhangi bir kurumdan mesaj attıklarını belirtirler ve bilgilerinizi isteyebilirler.

Bunlardan korunmak için en iyi metot, bilgisayarınıza ya da virüs bulaşan elektronik cihazınıza anti virüskurmaktır. Fakat anti virüsler de ne kadar güncellense de pek yeterli olmazlar. O kadar çok virüs çeşidi vardır ki çok dikkatli olmamız gerekmektedir. Kesinlikle bilmediğiniz yerden gelen mailleri açmamalısınız.

İnternet üzerinde güvenli bir şekilde gezinirken çok dikkatli olmalı, gereken programları bilgisayara yüklemeli, arada virüs taraması yaptırmalı ve virüsleri ve tarzı programları silmeliyiz.

Ayrıca bilişim yasaları ile ilgili en önemli maddeler şunlardır ;

Bir bilişim sistemine girerek bilgi , veri tarzı şeyler çalanlara bir ile üç yıl hapis cezası,
Bilişim ağındaki verileri gizlice hukuka aykırı bir şekilde izleyene üç yıla kadar hapis cezası,
Korsan veri kopyalayıp satana beş yıl hapis cezası,
Bilişim ağıyla ilgili haksız kazanç sağlayanlara beş yıl hapis , ikibin (2000) güne kadar para cezası,
Suçlar bir banka kurumuna yada kamu kuruluşuna karşı işlenirse ceza yarıya kadar arttırılır.


Virüssüz, saldırısız mutlu günler dileriz.



http://kazadavalari.com/ Adlı Siteden Alıntıdır...