Neden Türkiyede sosyal ağ tutmuyor neden reklam vermiyorlar ?

En basit örneği , ekşi sözlükte birisi dine hakaret etti diye ekşinin sahibi sedat kapanoğlu hapis cezası alabiliyor, oysa facebookda birisi küfür etse dine hakaret etse sadece o kişi alıyor kimse facebook dine hakaret etti denemiyor Markın türkiyede mahkemeye çağırıldığını duyanınız var mı ben duymadım.

Bu tür sayısız benzer örnek varken hangi enayi şirket bu işe yüklü yatırımlar yapar da tvlere reklam verir ki ?

Bir çok büyük şirket gibi Türkiyede kurulsa Türklerin olsa dahi yabancı bir ülkede hizmetini devam ettirmek zorunda kalıp yine vergisini o ülkeye verir böyle şirketler. Boş yere mahkemelerde avukat ordusuyla koşturmaktansa gider litvanyanın ingilterenin kanunlarına tabi olarak özgürce işini yapar , başkasının cezasını sitenin sahibi çekmek zorunda kalmaz , medyada hedef gösterilip can güvenliğini tehlikeye atmaz.

Bir sürü site biliyorum 500-1000 euro paralar harcayıp mecburen ada ülkelerinde şirket kurup oranın yasalarına tabi olmayı seçen, vergi vermiyorlar mı ? orada da veriyorlar ama kafaları rahat mahkemelik durumları yok site sahipliği curacura adasının kanunlarına bağlı bir tüzel kişilikte ve hiç bir kişisel sorumlulukları yok.

Ekşi sözlükte şirketi bu şartlarda bu ülkede tutmayıp yabancı bir ülkeye taşıyacağını , sistem düzelene kadar da buraya getirmeyeceğini söyledi , haksız mı sizce ? Mark hapis cezası almıyorda Sedat neden alıyor nesi mantıklı bunun ?

Türk sosyal ağı açsanız ola ki tutulsa başınıza gelecekler : Polis en ufak birşeyde karakola alıp götürür günde 500 mahkeme kararı gelir kullanıcı iplerini verseniz duyulunca kimse sitenize girmez twitter facebooka giderler , bunları vermeyi reddederseniz sizde tutuklanırsınız işlemediğiniz hakaret saldırı tehdit gibi onlarca suçtan yardım yataklık ot bok gibi bir sürü cezai sorumluluk altında kaybolur gidersiniz.
Tvlerde gazetelerde : turksosyalagi.com dan islama çirkin saldırı , turksosyalagi.com da cinsel istismar gibi sayısız manşetlere çıkarsınız sahibi olarak fotoğraflarınızda boy boy gösterilerek insanlar size düşman edilir , o anlardan sonrasında yaşıyor olmanız şansınıza kalmış artık ...