Inline CSS
Sitemizin ne kadar hızlı açılmasını istesekte yaptığımız bilinçsiz eklentiler sayesinde sitemiz gerçekten yavaşlar. Bu etkinliklerden biri de sitemize eklediğimiz hazır kodlardır. Aşağıdaki kodu örnek bir eklenti kodu olarak varsayarsak.
< style type="text/css">
.wp-polls .pollbar {
margin: 1px;
border: 1px solid #c8c8c8;
}
< /style>
Bunun gibi sonradan eklenen kodlar sitemizi gerçekten yavaşlatır. bunun gibi kodları hızlandırmak için yapmamız gereken işlem şu şekildedir :

.wp-polls .pollbar {
margin: 1px;
border: 1px solid #c8c8c8;
}
Yukarıdaki kodları alıp genel css dosyamıza atıyoruz. Daha sonra

< style type=”text/css”>
Kodunu silip yerine

< link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
Kodunu ekliyoruz. Artık işlemimiz tamamlanmıştır.

CSS Conbine
Ne kadar fazla css kod kullanırsak o kadar sitemizde sorgu yapılacaktır hayliyle bir yavaşlama meydana gelir. Bu durumda seo ya olumsuz yönden etkileri olacaktır. Bunun önüne geçmek için yapmamız gereken yegane işlem tüm stil kodlarını tek satırda birleştirmeli ve tek seferde çağırmalıyız.Bu işlemi yaparken aynı kodları dikkatlice seçmeliyiz.

.body, .header { background: #fff }

CSS Optimize
Sitelerde kodlama yapılırken okunabilirliği artırmak için bir çok işlem yapılır. Buna örnek olarak her koddan sonra satır atlamak ve boşluk bırakmak verilebilir. Bu işlemler ne kadar göze hoş gelip kolay okunsa da css dosyamızı haliyle şişirmektedir. Bunun önüne geçmek için aynı kodları tek satır altında toplamak ve fazla boşlukları silmek işe yarayabilir. Bu işlemler yeni başlayanlar için zor olasa da mutlaka yapılmalıdır. Yeni başlayanlar ayrıca Clean CSS adlı programdan faydalanabilirler.

CSS Sıkıştırma
Çeşitli sıkıştırma yöntemleri ile still dosyanızdan %75e kadar tasarruf sağlayabilirsiniz. Böylelikle sitleleriniz daha hızlı açılacaktır.

Css Gzip
Wordpress olmayan sitelerde dahi kolayca kullanılabilecek eklentilerin başında Css Gzip gelmektedir. Bu Çok kolay eklenti sayesinde daha hızlı ve verimli kod çağırma yapabilirsiniz.

< link rel=”stylesheet” type=”text/css” media=”screen” href=”stil.css”/>
sonuna .php eklenir.
< link rel=”stylesheet” type=”text/css” media=”screen” href=”stil.css.php”/>

ve bu php stil dosyasının en üstüne ve en altında sırasıyla aşağıdaki kodlar eklenir

< ?php if(extension_loaded(‘zlib’)){ ob_start(‘ob_gzhandler’); } header(“Content-type: text/css”); ?>
< ?php if(extension_loaded(‘zlib’)){ ob_end_flush(); } ?>

Daha fazla konu için takipte kalınız : Berke Güler