lostyazilim
tr.link

düşük reklam gelirine vergi

10 Mesajlar 1.023 Okunma
acebozum
tr.link

dogukanktc dogukanktc WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 397
  • Beğeniler 109 / 44
  • Ticaret 0, (%0)
konuyu yanlış yere açtıysam üzgünüm
arkadaşlar bir kişiden düşük gelirli bir reklam alacağım. sitenin tek bir sayfasında olacak. acaba bu reklam karşılığıda bir vergi yükümlülüğü altına girebilir miyim. girersem nasıl takip edebilirim acaba.

googleasistan
webimgo

altunoren altunoren bilmenizgerek.com Kullanıcı
  • Üyelik 07.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Web Yazılım, Grafik Tasarım
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad İ** A**
  • Mesajlar 356
  • Beğeniler 25 / 99
  • Ticaret 0, (%0)
Bildiğim kadarıyla fatura kesmediğin sürece freelancer olarak adlandırılırsın. Karşı taraf fatura istemiyorsa bu aranızda takas olarak gösterilebilir. Parayı elden alırsın kendi reklamını yayınlıyor gibi olursun. Tabikide buna teşvik etmiyorum ama şöyle düşün. Google adsense ten para kazanıyorsun ama vergi ödemiyorsun. Çünkü aracısın. Google ödüyor vergiyi. Resmi bir kuruluş değilsen pek sorun olacağını sanmam.

• Üyelik 21.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 397
  • Beğeniler 109 / 44
  • Ticaret 0, (%0)

altunoren adlı üyeden alıntı

Bildiğim kadarıyla fatura kesmediğin sürece freelancer olarak adlandırılırsın. Karşı taraf fatura istemiyorsa bu aranızda takas olarak gösterilebilir. Parayı elden alırsın kendi reklamını yayınlıyor gibi olursun. Tabikide buna teşvik etmiyorum ama şöyle düşün. Google adsense ten para kazanıyorsun ama vergi ödemiyorsun. Çünkü aracısın. Google ödüyor vergiyi. Resmi bir kuruluş değilsen pek sorun olacağını sanmam.

hocam parayı banka hesabından teslim alsam olur mu.

• Üyelik 07.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad İ** A**
  • Mesajlar 356
  • Beğeniler 25 / 99
  • Ticaret 0, (%0)
olur tabi ki. ama bu açıklamamdan lütfen kesin sorun çıkmaz diye algılanmasın. bir memur gıcık gitmek ister her türlü şeyi yapar. ama freelancer olarak kimseye karışmıyorlar. 100 kişiye iş yaparsan elbette dikkat çeker ve cezai işlem bile yapılabilir. Ve mutlaka vergi ödemenizi öneririm büyük iş yaparsanız. En azından hakkınızı arayabilirsiniz :)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 21.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 397
  • Beğeniler 109 / 44
  • Ticaret 0, (%0)

altunoren adlı üyeden alıntı

olur tabi ki. ama bu açıklamamdan lütfen kesin sorun çıkmaz diye algılanmasın. bir memur gıcık gitmek ister her türlü şeyi yapar. ama freelancer olarak kimseye karışmıyorlar. 100 kişiye iş yaparsan elbette dikkat çeker ve cezai işlem bile yapılabilir. Ve mutlaka vergi ödemenizi öneririm büyük iş yaparsanız. En azından hakkınızı arayabilirsiniz :)

hocam bir ara adsense açayım dedim. birkaç haber duydum google ın kestiği vergiden ayrı vergi kesildi diye o yüzden açmaktan vazgeçtim. eğer google benim yerime reklamın vergisini kazancımdan kesip öderse ne ala. eğer google ın vergiyi yerime ödediğinden eminseniz adsense hesabı açmayı düşünüyorum.

• Üyelik 07.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad İ** A**
  • Mesajlar 356
  • Beğeniler 25 / 99
  • Ticaret 0, (%0)
https://support.google.com/adsense/answer/9909?hl=tr buradan detaylı bilgi alabilirsin.

nettebilgi nettebilgi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek grafiker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 1454
  • Beğeniler 254 / 430
  • Ticaret 8, (%100)
meblağ neki merak ettim. milyarlarmı kazanıyosun blogundan vergi korkusuna düştün :D
Okeskin

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 21.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 397
  • Beğeniler 109 / 44
  • Ticaret 0, (%0)

yardımlarınız için teşekkürler hocam. iyi forumlat :)

Ek Olarak:

nettebilgi adlı üyeden alıntı

meblağ neki merak ettim. milyarlarmı kazanıyosun blogundan vergi korkusuna düştün :D

yok hocam yaw. hiçbişey kazandığım yok. daha ilk adımı atmaya bile korkuyorum :D

nettebilgi nettebilgi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek grafiker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 1454
  • Beğeniler 254 / 430
  • Ticaret 8, (%100)
Korkunun sebebi ne burada bin tane bu işle uğraşan adam var. baclink satanlar site alıp satanlar var sitesine reklam alanlar adsenseden kazananlar var 10 tlye domain alıp 100 tlye satanlar var. Bu iş hobi olarak başlar verilen emekler paraya dönüşür doğal olarakkimsede senden ver bakıyım sattığın backlinlerin vergisini demez. zaten vergi dairesindeki birine backlink satıyorum vergi vermiyorum hahaha desen backlink ne yaw git ne yapıyosan yap der sana. :D

Ama bi firmaya iş yaparsın 10 bin dolar para alırsın bu hesabına yatar sonra şirket senden davacı olur bana iş yaptı fatura kesmedi diye o zaman vergisini isterler senden ama herhangi bi ceza uygulanmaz fatura kesmek zorunda kalırsın doğal olarak vergi kaydı gerektirir.

• Üyelik 21.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 397
  • Beğeniler 109 / 44
  • Ticaret 0, (%0)

nettebilgi adlı üyeden alıntı

Korkunun sebebi ne burada bin tane bu işle uğraşan adam var. baclink satanlar site alıp satanlar var sitesine reklam alanlar adsenseden kazananlar var 10 tlye domain alıp 100 tlye satanlar var. Bu iş hobi olarak başlar verilen emekler paraya dönüşür doğal olarakkimsede senden ver bakıyım sattığın backlinlerin vergisini demez. zaten vergi dairesindeki birine backlink satıyorum vergi vermiyorum hahaha desen backlink ne yaw git ne yapıyosan yap der sana. :D

Ama bi firmaya iş yaparsın 10 bin dolar para alırsın bu hesabına yatar sonra şirket senden davacı olur bana iş yaptı fatura kesmedi diye o zaman vergisini isterler senden ama herhangi bi ceza uygulanmaz fatura kesmek zorunda kalırsın doğal olarak vergi kaydı gerektirir.

18 yaşından küçüğüm, bu reklam işini sırf harçlığım olsun diye yapmak istiyorum, şirket değilim, binlerce dolar kazanç elde etmeyeceğim, bu işi hobi olarak yapacağım. öyleyse vergi ödemeyeceğim :) beni aydınlattığınız için teşekkürler.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al