-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
D** O**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
konuyu yanlış yere açtıysam üzgünüm
arkadaşlar bir kişiden düşük gelirli bir reklam alacağım. sitenin tek bir sayfasında olacak. acaba bu reklam karşılığıda bir vergi yükümlülüğü altına girebilir miyim. girersem nasıl takip edebilirim acaba.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Web Yazılım, Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
İ** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bildiğim kadarıyla fatura kesmediğin sürece freelancer olarak adlandırılırsın. Karşı taraf fatura istemiyorsa bu aranızda takas olarak gösterilebilir. Parayı elden alırsın kendi reklamını yayınlıyor gibi olursun. Tabikide buna teşvik etmiyorum ama şöyle düşün. Google adsense ten para kazanıyorsun ama vergi ödemiyorsun. Çünkü aracısın. Google ödüyor vergiyi. Resmi bir kuruluş değilsen pek sorun olacağını sanmam.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Web Yazılım, Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
İ** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
olur tabi ki. ama bu açıklamamdan lütfen kesin sorun çıkmaz diye algılanmasın. bir memur gıcık gitmek ister her türlü şeyi yapar. ama freelancer olarak kimseye karışmıyorlar. 100 kişiye iş yaparsan elbette dikkat çeker ve cezai işlem bile yapılabilir. Ve mutlaka vergi ödemenizi öneririm büyük iş yaparsanız. En azından hakkınızı arayabilirsiniz :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
grafiker
-
-
Ad Soyad
D** O**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
meblağ neki merak ettim. milyarlarmı kazanıyosun blogundan vergi korkusuna düştün :D
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
grafiker
-
-
Ad Soyad
D** O**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Korkunun sebebi ne burada bin tane bu işle uğraşan adam var. baclink satanlar site alıp satanlar var sitesine reklam alanlar adsenseden kazananlar var 10 tlye domain alıp 100 tlye satanlar var. Bu iş hobi olarak başlar verilen emekler paraya dönüşür doğal olarakkimsede senden ver bakıyım sattığın backlinlerin vergisini demez. zaten vergi dairesindeki birine backlink satıyorum vergi vermiyorum hahaha desen backlink ne yaw git ne yapıyosan yap der sana. :D
Ama bi firmaya iş yaparsın 10 bin dolar para alırsın bu hesabına yatar sonra şirket senden davacı olur bana iş yaptı fatura kesmedi diye o zaman vergisini isterler senden ama herhangi bi ceza uygulanmaz fatura kesmek zorunda kalırsın doğal olarak vergi kaydı gerektirir.