Fikrimce; Haber siteleri, sağlık siteleri, bankalar, devlet kurumları, popüler siteler, vb direkt ismi ile çağırılan marka siteler bunların hepsi belli bir page rank değerine sahip Google tarafından ayrıcalık tanınan aynı içerik olsa dahi ilk sayfada listelenen sitelerdir.
Mesela bankaların otomatik olarak pagerank değeri 7 dir. Google aramasına "iş" yazdığınız takdirde işbankası "ak" yazınca akbank, "sağlık" yazınca sağlık bakanlığı kafada listelenir. Neden? Bunlar çok iyi seo ve içeriğe sahip olduğu için mi? Kesinlikle ilgisi yok. Hizmet ve kamu sektöründe insanların en çok aradıkları kurum ve kuruluşlar olduğundan dolayı. Haber yazınca da aynı içeriği paylaşmış olsalar dahi popüler haber sitelerinin gelmesinden daha doğal birşey yok.
Özgün içerik aynı haberi arayan insanlar arasında sizin bulunabilme şansınızı yükseltir. Kopya içerikte sizin üst sıralarda indexlenme şansınız eğer siteniz popüler değilse yok denecek kadar azdır.
Teknolojik ürünlerde de aynı mantık söz konusudur. Ürün özelliklerini değiştirmenin imkanı yoktur. Herkes aynı özelliği yazacaktır. Üst sıralarda listelenmenizin sırrı sitenizi pagerank (popülerlik)+Trustrank (özgünlük) = İndex mantığında yatmaktadır.
Ben böyle düşünüyorum, doğrudur demiyorum. Yanlışım varsa bilgilendirilmekten mutluluk duyarım.