Tayland hükümeti sosyal medya'yı engelleyerek sosyal medya'ya snasür uygulayan ülkeler kervanına katılmış oldu. Ülkede hükümet ve muhalefet arasında uzun bir süre devam eden siyasi gerginlikten sonra askeri cuntanın geçen hafta yönetime el koyduğu Tayland'da, ordunun sosyal medyada "kışkırtıcı ve infial yaratacak" paylaşımları yasaklamasının ardından Facebook kapandı.

Teknoloji ve İletişim Bakanı, Facebook’un ülke içinde erişiminin engellendiğini beliterek, sosyal medya şirketlerinden temsilcilerin işbirliği yapmak için ülkeye davet edildiğini açıkladı. Ancak kısa bir süre sonra Taylandlı kullanıcılar sosyal ağa erişebildiklerini ifade etti.

Üst düzey ordu yetkilisi Surachai Srisaracam'ın yaptığı açıklamada ise "Facebook'a erişimi geçici olarak engelledik. Yarın Twitter ve Instagram gibi diğer sosyal medya paylaşım siteleriyle görüşme yapma çağrısında bulunacağız. Onlardan bizimle iş birliği yapmalarını isteyeceklerini belirtirken sosyal paylaşım sitelerinde halka orduyu protesto çağrıları yapıldığını belirten yetkili, "darbe hakkındaki bu eleştirel mesajların yayılmasını engellemek için" bu sitelerden yardım istemelerinin gerektiğini ifade etti.

Başka bir Bakanlık yetkilisinin yaptğı açıklama da ise siteye erişimin yasaklanmadığını, erişimdeki sıkıntının teknik bir sorundan kaynaklandığını yasağın söz konusu olmadığı açıkladı. Tayland hükümeti 22 Mayıs'tan itibaren yazılı ve görsel basında da eleştirel yayın yapılması yasaklanmıştı.

Kaynak: http://www.yasamkalemi.net/2014/05/ordu-darbe-yapt-facebook-kapatld.html