netbozum
tr.link

Sanal Tur Çekimim

13 Mesajlar 4.059 Okunma
acebozum
tr.link

fubia fubia Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** Ç**
  • Mesajlar 209
  • Beğeniler 15 / 56
  • Ticaret 4, (%100)

cetinn adlı üyeden alıntı

Hocam hatırlatmak için yazdım. eğer müsaitseniz biraz bilgi verirseniz sevinirim

Hocam kusura bakmayın diğer işlerden buraya yazamadım. Öncelikle kendi makinam Cannon 600D. Bunu yapmak için normalde makina hariç 2500 - 6000 arası harcama yapılarak ekipman alınması gerekiyor.

Bu çekimler için en önemli faktör, balık gözü lens ve 360*180 panoramik tripod kafası. Bende şuan raypro marka balık gözü mevcut. Görsel için buraya bakabilirsin. Tripod kafası olmadığı için bu çekimlerimde sadece 360 derece mevcut. yukarı ve aşağı 180 derece çekemedim. Aslında manuel olarak çekim yapılan yerden makina ile hem tavan hem taban çekim yapabilirdim ancak bu şekilde karar kıldım. Panaromik tripod kafasının bir diğer avantajı ise belirli açılarla makinayı döndürebilmemiz. Mesela, 15 derecelik 30 derecelik açılarla döndürmemiz gibi. Bu işlem resimleri birleştireceğimiz zaman bize çok kolaylık sağlamaktadır. Bir resmin bittiği noktadan diğer resmin başladığı nokta eşit olacağından sorunsuz birleştirme olacaktır.

Makina ayarlarına gelirsek; tamamen manuel modda bütün ayarlamaları kendiniz yapacaksınız. Flash olmayacak ve hiç bir insan hareketli cisim olmamalı. Işık yoğunluğu çok olduğu için ve mekan karanlık olduğu için uzun pozlama ile çekmekte fayda var.

Programlar ise;
Çekilen resimleri ilk önce birleştirmek gerekir. Bunun için ptgui isimli yazılım mevcut. Bunun dışında birkaç program daha denedim ama en çok verimi bu gösterdi. Çekilen her resim birleştirmeden önce aşağıdaki gibi gösterir.

Birleştirdikten sonra ise böyle gözükür.

Sanal tur yapmamız için bir player lazım. Bunun için yazılım çok ama ben PanoramaStudio 2 Pro isimli programı kullandım. Program içerisinde zaten adımlar var. Kolayca entegre edebiliyorsunuz.

Başka sorularınız varsa yine buradan yazabilirsiniz.

googleasistan
reklam

cetinn cetinn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Muhabir,Muhasebeci,Fotoğrafçı,
  • Konum Ağrı
  • Ad Soyad Ç** Ç**
  • Mesajlar 219
  • Beğeniler 53 / 54
  • Ticaret 12, (%100)

fubia adlı üyeden alıntı

Hocam kusura bakmayın diğer işlerden buraya yazamadım. Öncelikle kendi makinam Cannon 600D. Bunu yapmak için normalde makina hariç 2500 - 6000 arası harcama yapılarak ekipman alınması gerekiyor.

Bu çekimler için en önemli faktör, balık gözü lens ve 360*180 panoramik tripod kafası. Bende şuan raypro marka balık gözü mevcut. Görsel için buraya bakabilirsin. Tripod kafası olmadığı için bu çekimlerimde sadece 360 derece mevcut. yukarı ve aşağı 180 derece çekemedim. Aslında manuel olarak çekim yapılan yerden makina ile hem tavan hem taban çekim yapabilirdim ancak bu şekilde karar kıldım. Panaromik tripod kafasının bir diğer avantajı ise belirli açılarla makinayı döndürebilmemiz. Mesela, 15 derecelik 30 derecelik açılarla döndürmemiz gibi. Bu işlem resimleri birleştireceğimiz zaman bize çok kolaylık sağlamaktadır. Bir resmin bittiği noktadan diğer resmin başladığı nokta eşit olacağından sorunsuz birleştirme olacaktır.

Makina ayarlarına gelirsek; tamamen manuel modda bütün ayarlamaları kendiniz yapacaksınız. Flash olmayacak ve hiç bir insan hareketli cisim olmamalı. Işık yoğunluğu çok olduğu için ve mekan karanlık olduğu için uzun pozlama ile çekmekte fayda var.

Programlar ise;
Çekilen resimleri ilk önce birleştirmek gerekir. Bunun için ptgui isimli yazılım mevcut. Bunun dışında birkaç program daha denedim ama en çok verimi bu gösterdi. Çekilen her resim birleştirmeden önce aşağıdaki gibi gösterir.

Birleştirdikten sonra ise böyle gözükür.

Sanal tur yapmamız için bir player lazım. Bunun için yazılım çok ama ben PanoramaStudio 2 Pro isimli programı kullandım. Program içerisinde zaten adımlar var. Kolayca entegre edebiliyorsunuz.

Başka sorularınız varsa yine buradan yazabilirsiniz.

Yazını için teşekkürler. Bende canon 600d +tmaron 18-270 lens var bu ekipmanlar ile sanal tur hazırlama imkanım varmı? tavanın görünmesine gere yok. sadece etrafında dönsün yeter. normal bir tripot kullanarak manuel de çekeceğim resimler olurmu? çok iyi olmasına gerek yok. işi öğrendikten sonra gerekli ekipmanlarında alma şansım olur

UyuzWeb UyuzWeb Yardımsever Kullanıcı
  • Üyelik 17.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Aircraft Powerplant
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 988
  • Beğeniler 40 / 200
  • Ticaret 24, (%100)
Başarılı olmuş.

Geri dönüş için mesajı alıntılayın.
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al