lostyazilim
tr.link

AMD'mi Intel'mi?

17 Mesajlar 2.604 Okunma
lstbozum
tr.link

sertacid sertacid Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 15.03.2014
    • Yaş/Cinsiyet 29 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad S** Y**
    • Mesajlar 95
    • Beğeniler 0 / 11
    • Ticaret 0, (%0)
    Öncelikle şunu belirtelim ki Kullandığın alana göre değişecektir.

Oyun İçin Amd çünkü ekran kartları amd ile daha performanslı çalışmaktadır.

Photoshop, After Effects, Corel Draw gibi programlarda büyük işler yapacaksan Kesinlikle İntel

Eğer AMD alırsanız unutmayın ki işlemcide en yüksek performans için yüksek hızlardaki Ram'lerden takmalısınız.

Bir de şöyle bir durum var AMD'nin en son işlemcisi İntel'in İ5 4. Nesil Sınıfına denk geliyor.Bu da şu demek oluyor; AMD almak isteyen 4. Nesil bir İ7 alırsa kesinlikle pişman olmaz.

wmaraci
    reklam

MehmetARIK MehmetARIK Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 26.01.2014
    • Yaş/Cinsiyet 41 / E
    • Meslek Öğretmen
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad M** A**
    • Mesajlar 626
    • Beğeniler 13 / 260
    • Ticaret 2, (%100)
    AMD ile uyumlu kaliteli bir anakart alırsan, ATI ekran kartı da takarsan çok daha verimli çalışırsın. 8 çekirdekli işlemcileri falan son derece stabil. Ama Intel de çok pahalı. AMD nin 500 liralık işlemcisine denk gelen modelleri 1000 lira civarında.

maviada maviada Web Development Kullanıcı
    • Üyelik 15.11.2013
    • Yaş/Cinsiyet 32 / E
    • Meslek Bilişim Teknolojileri
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad Ü** B**
    • Mesajlar 68
    • Beğeniler 3 / 8
    • Ticaret 1, (%100)
    amd her zaman tercihimdir ama intel'ide tavsiye ederim.
    kullanıma göre değişir kısacası..

Ek olarak: corel, illustrator vb. grafik programları için amd de kullanılabilir stabil çalışıyor herhangi bir yavaşlık yada cpu sorunu görmedim hiç.
    illustrator photoshop corel draw gibi programlar sürekli açık ve aktif kullanıyorum cpu konusunda sıkıntı olmadı hiç en büyük çalışmam bile %15 cpu harcıyor. amd :)

intelde bazen kasma yapıyor ve %40-50a kadar çıkıyor bu durum.

JpnTr26 JpnTr26 EskişehirSpor! Kullanıcı
    • Üyelik 07.03.2012
    • Yaş/Cinsiyet 31 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum Karabük
    • Ad Soyad Y** D**
    • Mesajlar 653
    • Beğeniler 319 / 175
    • Ticaret 3, (%100)
    Oyumu intel'den yana kullandım. Çoğu zaman AMD ve INTEL işlemcilerin farkları belli olmaz ancak, render yaptığınızda aradaki farkı ciddi anlamda hissedersiniz.

SolidWorks, Catia, 3dsmax gibi programları kullanırken INTEL markasının kalitesini hissediyorsunuz ister istemez. Photoshop gibi tasarım programları o kadar yük bindirmiyor işlemciler eğer yeniyse. Modelleme programları ve Video render programları belirleyici oluyor genelde

wmaraci
    wmaraci

Shrikeen Shrikeen Frontend Developer Kullanıcı
    • Üyelik 24.06.2011
    • Yaş/Cinsiyet 34 / E
    • Meslek Front End Developer
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad F** Ş**
    • Mesajlar 2933
    • Beğeniler 745 / 744
    • Ticaret 60, (%100)

JpnTr26 adlı üyeden alıntı

Oyumu intel'den yana kullandım. Çoğu zaman AMD ve INTEL işlemcilerin farkları belli olmaz ancak, render yaptığınızda aradaki farkı ciddi anlamda hissedersiniz.

SolidWorks, Catia, 3dsmax gibi programları kullanırken INTEL markasının kalitesini hissediyorsunuz ister istemez. Photoshop gibi tasarım programları o kadar yük bindirmiyor işlemciler eğer yeniyse. Modelleme programları ve Video render programları belirleyici oluyor genelde

Haklısınız render'da AMD'ler biraz sönük kalıyor.

JpnTr26 JpnTr26 EskişehirSpor! Kullanıcı
    • Üyelik 07.03.2012
    • Yaş/Cinsiyet 31 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum Karabük
    • Ad Soyad Y** D**
    • Mesajlar 653
    • Beğeniler 319 / 175
    • Ticaret 3, (%100)

XGames adlı üyeden alıntı

Haklısınız render'da AMD'ler biraz sönük kalıyor.

Bu tür külfetli işlerle uğraşmayacak arkadaşlar AMD işlemci alabilirler fiyat farkı ile daha iyi ekran kartı alırlar veya ram takviyesi yaparlar. Ancak benim gibi mühendislerin INTEL kullanması daha mantıklı ileride saç baş yolmamak adına

19aLi03 19aLi03 TeknoAtak Kullanıcı
    • Üyelik 30.10.2013
    • Yaş/Cinsiyet 29 / E
    • Meslek Grafik Tasarım
    • Konum İzmir
    • Ad Soyad A** Ö**
    • Mesajlar 178
    • Beğeniler 52 / 49
    • Ticaret 0, (%0)
    Amd FX6300 kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır. hem grafik programlarında sony vegas , adobe ps , ai vs programlarda gayet stabil çalışıyor. Hemde oyunlarda bf3 , cod ghost , cod mw3 , warface yüksek grafiklerde gayet düzgün çalışıyor. intele neredeyse 2 kat para vermektense Amd daha cazip kalıyor. Benim kullandığım kadarıyla tek kötü yanı yaz , kış çok fazla ısınıyor Tam performans için kaliteli cpu soğutucu almak gerekiyor. Benim tercihim Fiyat ve Performans olarak AMD

Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al