İsim olarak sorun yaşabilirsiniz diye düşünüyorum. Tabii ki o da şu şekilde olacaktır. Piyasada Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, vb. ismi ile dolaşan çok site var ama hiç biri göze batmıyor. Büyüdüğü zaman, göze battığı yada bir kurumsalllık kazandığı zaman otomatikmen isim hakkın nedeni ile hukuki yollara başvurabilir. Ama şunuda belirtmek lazım Beşiktaş isim hakkı ne diye ve nasıl kayıtlı? Çünkü aynı zamanda Beşiktaş bir semt adı bu yüzden logo kullanmaksızın kullanıldığında bir sorun çıkacağını sanmıyorum.
Alt yapıya gelince güzel, güvenli, hızlı ve geniş bir server yapısına sahip olmalısınız. Biraz ciddi maliyet gerektiriyor. Aksi takdirde bir müddet sonra patlama yaşanacaktır.
Alt yapıya gelince güzel, güvenli, hızlı ve geniş bir server yapısına sahip olmalısınız. Biraz ciddi maliyet gerektiriyor. Aksi takdirde bir müddet sonra patlama yaşanacaktır.
Peki ben birşeyi merak ediyorum bilginiz varsa aydınlatırsanız sevinirim.
Aşağıdaki alıntı http://www.ihs.com.tr/domain/alan-adi-domain-tescili.html adresinde yazıyor.
Bir alan adı halka arz edilmeden önce 2 evre vardır. İlk evre yani Sunrise dönemi sadece Marka ve Patent sahiplerine özeldir.
Bu dönemde marka ve patent sahipleri tescil başvurularını takiben ilgili evrakları beyan ederler.
Sunrise evresinde fiyatlar operatörün belirlediği politika doğrultusunda normal fiyatların 5-10 katına kadar çıkabilmektedir.
Sorum şu, halka arz edildikten sonra yani 2. evre olan landrush döneminde eğer Beşiktaş JK bu domain hakkında Sunrise dönemindeyken bir başvuru yapmamışsa ve landrush döneminde başkası alırsa hak talep etmesi mümkün mü? Eğer hak talep etmesi mümkünse halka arz etmesinin ne önemi var yada bu evrelerin?