Yeniliklerin öncesi olmayı başaran Samsung yine bir ilke imza atarak dünyanın ilk tizen'li akıllı telefonunu tanıttı. Samsung firmasının bugün yaptığı tanıttım ile ilk tizen'li akıllı telefonu olan Samsung Z'yi tanıttarak Android ve iOS işletim sistemlerine veda olmaya hazırlandığı iddia ediliyor.
Neden Tizen işletim sistemi?” sorusuna Samsung, “Geliştirilmiş bellek yönetimiyle daha hızlı ve optimum performans” cevabını veriyor. Ayrıca Tizen ile beraber daha hızlı açılış süresi hem de çoklu işlemlerde daha iyi bir performans elde edilmiş oluyor. Ancak buna rağmen tabii ki Tizen işletim sisteminin uygulama tarafında Android’e oranla önemli bir dezavantaji bulunuyor.
Samsung’un Android cihazlardan farklı bir tasarıma olan olan akıllı telefon Galaxy S5’e özgü bazı özelliklerde yer alıyor. İlk olarak 3 Haziran’da San Francisco’daki Tizen Geliştiriciler Konferansı’nda görücüye çıkacak olan the Samsung Z’nin fiyatı hakkında bir bilgiye yer vermezken akıllı telefonun ilk olarak Rusya’da satışa çıkacak olan telefon üçüncü çeyrekte satışta olacak.
Açık kaynak kodlu olan, Linux tabanlı kendi işletim sistemi Tizen ile birlikte cihazlar, uyuma süremizi, hareketlerimizi ölçen yeniliklere sahip olmasının yanında stand music, özel kilitleme, yeni yazı karakteri boyutu ve modeli, saat yüzleri, duvar kağıtları ve tuş ayarlarına daha kolay ulaşım sağlayacak.
Samsung tanıttığı dünyanın ilk tizen'li akıllı telefonu özellikleri ise;
* 8 megapiksellik arka kamera
* 2.1 megapiksellik ön kamera
* 2D ve 3D grafik Desteği
* Minimum şarj özelliği
* Parmak izi ve kalp hızı ölçüm sensörü
* İşletim sistemi 2.2.1 sürümü
* 2.3GHz frekans hız,dört çekirdek
* 4.8-inç büyüklüğünde HD çözünürlüklü Super AMOLED ekran
* Tasarruf Modu ve daha hızlı veri indirme
* 2 GB RAM, 16GB dahili depolama, hafıza kart desteği
Kaynak: http://www.yasamkalemi.net/2014/06/dunyann-ilk-tizenli-akll-telefonu.html
İlgili