Merhaba, dediğiniz gibi bir kaynak bilmiyorum fakat, başlangıç olarak google'da "veri tabanı yönetim sistemleri" şeklinde arama yaparsanız güzel kaynaklar bulabilirsiniz, bunların üzerine youtube'da VB ile ilgili veri tabanı işlemlerini anlatan güzel videolar vardı, bu şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz diye düşünüyorum.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum. Bunu araştıracağım lakin somut örnek üzerinden daha iyi anlıyorum, biraz eksiğim bu konularda.
Benim istediğim şey şu kısaca anlatayım isterseniz alakasız olacak ama belki daha iyi bir arama terimi sunarsınız bana:
Projemde bir form olacak ve bu veritabanına iki adet veri ekleyecek: "Kanal Adı" ve "Kanal Kullanıcı Adresi" olarak bunlar eklendikten sonra uygulama her açılışında bu verileri çekecek ve formda bulunan bir ComboBox'a "Kanal Adı" adındaki veriyi çekecek. Bu çekilen veri ComboBoxta listelenecek ve Combobox'tan seçilen "Kanal Adı"na göre tekrar bir sorguyla "Kanal Kullanıcı Adresi"ni çekecek ve WebBrowser1'de önceden belirlenmiş bir adresin sonuna ekleyecek ve WebBrowser1'de adrese gidecek.
Örneğin:
Kanal Adı (RiotGames) --> Kanal Kullanıcı Adresi (riotgamesofficialchannel) --> WebBrowser1 Adresi (http://www.twitch.tv/widgets/live_embed_player.swf?channel=riotgamesoficialchannel)
Aynen bu şekilde olacak.