miharbisukarak adlı üyeden alıntı
Bu emeğin karşılığını almakla alakalı bir durum değil. Kişiden kişiye göre değişir. İşin ehli yazılımcıların 15 dakikasını alacak birşey belki daha az.İyimser bir yazılımcı bir başkasının işi görülsün diye 2-3 paket sigara parasına yapar.
Bir başkasıda benim vaktim değerli ufak şeylerle uğraşamam büyük projelerin adamıyım der.
Bu yazılımcıdan yazılımcıya göre değişir, maddi durumuna, psikolojisine ruh haliyle alakalıdır birazda.
Konuyla alakalı bir video izledim az önce kekeme bir arkadaş uygulamalı anlatıyor video tam 44 dakika. Normalde 15 dakika sürebilirdi aslında. Üşenmedim işimi gücümü bıraktım izledim sonuna kadar ve nasıl yapabileceğimi öğrendim.
Şimdi bu arkadaş bu videoyu sadece kendi sitesinde de yayınlayabilirdi. Sadece ücretini ödeyenler izleyebilirdi bu videoyu fakat YouTube'a atmış yararlanmak isteyenler için.
Diyeceğim o ki; Tamam emeğinizin karşılığını isteyin ama karşınızdaki insanları da kazıklamayı düşünmeyin. Siz kendi maddiyatınızı düşündüğünüz kadar karşındakinizinde maddiyatını düşünün.
Karşınızdaki çok yararlı bir proje üretmek istiyordur belki de kendi için iyi bir sonuç verecek bir iş yapmaya çalışıyordur. Neden cebinde sizin istediğiniz 50 TL yok diye karamsarlığa kapılsın ki?
Bu arada ben kodlamayı üretkenlik sanıyorum acaba siz ne sanıyorsunuz?
Sonuna kadar haklısınız, ama bir insan emeğine 50 lira istiyorsa ve dürüst bir insansa verilmeli bence.