Hocam yazdığınız programda bazı zafiyetler var ve bu zafiyetler ile veri tabanınıza ve log@kodustasi.com adına tanımlı ftp dizinine ulaşılabiliyor bilginiz olsun.
Ayrıca gönderilen her maili bcc olarak "emre.can.senyurt@gmail.com" adresine gönderiyor oluşunuz ve yapılan işlemlerde log tutmanızdaki sebep nedir
Ayrıca gönderilen her maili bcc olarak "emre.can.senyurt@gmail.com" adresine gönderiyor oluşunuz ve yapılan işlemlerde log tutmanızdaki sebep nedir
Hocam öncelikle hatalarımı bildirdiğiniz için teşekkür ederim.
İlk olarak programın hatalarını daha hızlı çözmek için log kaydı tutuyorum.Tuttuğum bu kayıt zaten görünür olarak programın kurulu olduğu dizinde durur.Bu log dosyası ftpye gelir ve bende belli aralıklar ile bu log dosyalarını incelerim hem hataları bulup düzeltmek için hemde güvenlikten dolayı.
İkinci olarak veri tabanı free bir siteden kullandığım için pek fazla önem vermedim ki programımız da zaten beta olarak yayında ve geliştirilmesini durdurdum.Şuan mysql kapalı.
Üçüncü ve son olarak programda html kullanımı açık.Free userlerde en altta ve atılan mailin konusunda reklamımız mevcut.Bu reklamları herhangi bir şekilde css veya html kodlar yardımıyla kaldırılmasının veya değiştirilmesinin önüne geçmek için atılan her mail hesabımızdan kontrol edilmekte.Eğer böyle birşey olduğunda kullanıcının hesabını engellemek için yapmıştım.
Dediğim gibi program beta olduğu için birkaç hatası olacaktır.İlk otomasyonum veya programım diyebiliriz.Programı ileriye dönük yaptığım için bu kadar çok şey düşünmüştüm fakat toplu mail için gerek mail sunucuları lazım olsun gerek diğer şeyleri karşılayamayacağım için program gelişimi durduruldu.
İlginiz için teşekkür ederim.
Kolay gelsin :)