ben de nerde sorsam nerde sorsam diyordum.soracak yeri buldum. bolu beyi'nin sitesi dahil bir çok siteyi incelemiştim. merak ettiğim şu. her blog için farklı bir e mail mi gerekiyor. aynı pc den farklı e mailler alıp o ayrı e maillerle blog açacağız doğrumu.

ikinci sorum; bir yerde hep farklı sitelerden blog açın yazıyordu. yani hep wp yada blogspot değil değiştirn diye. buna gerek var mı zaten farklı e mailler olunca siteler benim olmuyor ki. (yani google inş. anlamaz)

şimdiden tşk ederim.

Ek Olarak:

BoluBeyi adlı üyeden alıntı

Hocam paravan bloglardan fayda sağlamak istiyorsanız düzenli olarak en az 1 ay yazı girmenizi öneririm. Index sayısı ne kadar çok olursa o kadar iyidir. Tabi bunun için de blogspot değil de wordpress site daha faydalı olacaktır. Yani şu anki sitenize size tavsiyem, günde 1 yazı girerek 1 ay sonrasında link çıkışı yapmanız olacaktır.

İkinci sorunuzda ise yazıyı editlemek mantıklı. Çünkü yazı güncellenirse index hızınız artar, yazı editlemenin yanı sıra siteye yorumlar da yazmanız faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Link wheel nasıl daha etkin yapılır diye burada bir yazı yazmıştım geçenlerde okumanızı tavsiye ederim: http://bolubeyi.net/seo-teknikleri-link-wheel-nedir-ve-nasil-yapilir.html

bu paravan bloglara yazı eklemek kolay da bloglar hit almazsa faydası olur mu bize. yani 500 özgün yazı ile index almış ama hit yok. bu sitelerden gelen link işe yarar mı.