GameRanger adlı üyeden alıntı

Web tasarımı seçicem ama çevrem olsun web tasarımdan bişey olamayacağımı söylüyor ondan arada kaldım kodlara ilgim var bilgisayar toplamayı parçalamayıda severim benim korkum çevremdekilerin dediği gibi ilerde iş bulamazsam felan.Bu arada teşekkürler cevap için


Teknik servis tabii ki daha iyidir. Kaliteli firmalarda çalışabilirsin. (mühendis falan olursan tabii). Arkadaşların dediği gibi bilgisayar söküp toplamak değil bu olay. Tamir, geliştirme falan filan yapabilen biri olmak güzel iş verir sana.
Web tasarıma yoğunlaşırsan dedikleri gibi iş bulamazsın. Böyle forumlarda sürünürsün. Web sitesi isteyen 100 liraya yaptırıyor zaten. Ya da bi Wordpress kurar bi tema alır al sana web sitesi.
Şimdi diyecekler ki web tasarımı o kadar basit değil falan fişman. Hepsinin de hayalinde zuchenberg falan olmak var ya da bill gates. Boşuna kendini kandırmaya gerek yok. Web tasarımından para kazanamazsın. Bi işyeri açarsın esnafa 500 liraya site yapıcam diye yırtınırsın o olur.

Ek Olarak: Ek olarak şöylebirşey var. Ülkenin en iyi firmalarında çalışacağım, web ile ilgili alanda geliştirmeler yapacağım dersen Yazılım Mühendisliği seni ileriye götürür.

Çizgi Tagem gibi ülkedeki en iyi teknik servislerle çalışacağım dersen Elektronik Mühendisliği seni uçurur.

Eğitim almadan zaten ne yapsan boş. Adam 20 senedir yazılımcıyım diyor. İşte şu şöyle bu böyle diyor. Onun 20 senede öğrendiği şeyin 100 katını Bilgisayar Mühendisleri 5 senede öğreniyor. Android ve IOS yazılım geliştirmeden, sunucu yönetimine ve kapsamlı yazılım dillerine kadar mühendislikte öğretiliyor. Eğitim şart yani.