emredokmetas58 adlı üyeden alıntı

kardeş ben soruyu tam anlamadım ama anladım kadarıyla bir php dosyası içinde bir başka php dosyasını çalıştırmak istiyorsun bu tür olaylar için ben include ve require_once fonksiyonlarını kullanıyorum. sende bu şekilde istediğin olayı gerçekleştire bilirsin inşallah doğru anlamışımdır :)

bkz:http://www.php.net/manual/tr/function.include.php

haha olabilir aynen :) arkadasla wmaraci dısında da konusutuk ama sorusunu anlayamamıştım mantıklı geldi :)

Forumdan alıntı ek bilgi verelim;

include fonksiyonu belirtilen dosyayı o scripte dahil eder ve yoluna devam eder. require de belirtilen dosyayı dahil eder ancak eğer o dosya bulunamazsa fatal error vererek scriptin çalışmasını durdurur. include sadece hata verir ancak script çalışmaya devam eder. yani require ile dahil edilen dosyalar scriptin çalışması için olmazsa olmaz gibidir.

peşlerine _once takısı getirilerek oluşturulan fonksiyonlar ise belirtilen dosyanın sadece bir kez dahil edilmesini sağlar. örneğin bir döngünün içerisinde include fonksiyonunu tanımladığınızda döngünün her turunda o dosya çağrılır ve çalıştırılır, ancak include_once ile aldığınız dosya tekrar çağrılmaz.