Sosyal paylaşım devi Facebook kullanıcıları arasındaki etkileşimi artırmak adına şimdi de Facebook sayfalarında büyük değişikliğe gitti. Facebook daha önceden duyurduğu (Mart 2014) yeni sayfa tasarımını kullanıcılarına sunmaya başladığını açıkladı.

Facebook hizmete soktuğu yeni sayfa tasarımını kullanmak isteyen sayfa yöneticileri bugünden itibaren yeni tasarıma geçiş yapabileceğini duyururken detaylı bir tur ile birlikte sayfa yöneticilerini bilgilendiriyor. Facebook geçiş yapmayan Facebook sayfalarını ise 12 Haziran'da otomatik olarak taşıyacak.



Yeni tasarım ile birlikte önceki sayfalarından farklı olarak tek sütuna kavuşacak olan Facebook sayfaları Kafa karıştıran birden çok sütunun yerine tek sütuna kavuşması ile birlikte tamamen sade ve kullanışlı bir tasarıma sahip olacaklar. Şirket yaptığı bu değişiklikle kullanıcıların daha kolay ve basit olarak bilgiye ulaşmasını sağlamayı amaçlıyor.

Tek sütunlu tasarıma kullanıcı profillerinde aşikar olan kullanıcılar böylece karmaşık tasarımdan kurtulmuş olacak. Yeni Facebook sayfa tasarımında yöneticilerin veriye ulaşma kolaylığı sağlayan Facebook sayfaların Sol tarafına ise sayfanın ilişkili bulunduğu şirket ya da kuruma yönelik bilgileri ve video ile fotoğraflara yer veriyor.

Kaynak: http://www.yasamkalemi.net/2014/06/facebook-sayfalarnda-tek-sutun-donemi.html

İlgili