Hocam bu sizin facebookdaki kitlenize bağlı birşeydir ve yaş ortalamasına mesela benim arkadaş listemde 5 bin kişi var kendi bloğuma yazı giriyorum 1 saat paylaşıyorum 1000 tık geliyor twitterde 20K takipcim var paylaşıyorum 50 ziyaretçi bile gelmiyor bu çevrenizdeki kitleye bağlı birşeydir yani gidip müzik sayfasında webmaster ile ilgili bir içerik paylaşırsanız tabiki kimse girip okumaz
Olmaz tabi. Benim anlatmak istediğim şu. Twitter 'ın TT listesi olayı, Facebook 'un önüne geçiriyor.
Örneğin bir içerik atıyorsun #Atatürk etiketine (Atatürk etiketini TT listesinde varsayıyorum), takip etmediğin insanlar bile etikete mecbur tıklayıp bakıyor. Merak ediyor etikete neler yazıldığını. Görme oranları daha fazla oluyor. Tıklar tıklamaz o başka. Attığın içeriğin çekiciliğine göre değişir.
Facebook 'da aynı içeriği #Atatürk yazıp atsarsan, o an #Atatürk etiketini takip etmeyen kullanıcıların etikete bakma oranı az. Hiç yabancı birisi aklına gelecek de #Atatürk etiketine girecekde görecek. Zor iş yani.
Senin kendi sayfanda ki abonelerin, arkadaşların tıklar tabi o da ayrı bir olay. Benim bahsettiğim yeni insanlar kazanmak. Yani Twitter 'da ki 1 takipçi ile Facebook sayfasında ki 1 beğeni arasında fark var bence.
Ek olarak; 5k 'lık hesabından 1000 tık alıyormuşsun bak. Ben 2800 takipçili hesabımdan ortalama 850 tık alıyorum.