HknCOLAK adlı üyeden alıntı

Olmaz tabi. Benim anlatmak istediğim şu. Twitter 'ın TT listesi olayı, Facebook 'un önüne geçiriyor.

Örneğin bir içerik atıyorsun #Atatürk etiketine (Atatürk etiketini TT listesinde varsayıyorum), takip etmediğin insanlar bile etikete mecbur tıklayıp bakıyor. Merak ediyor etikete neler yazıldığını. Görme oranları daha fazla oluyor. Tıklar tıklamaz o başka. Attığın içeriğin çekiciliğine göre değişir.

Facebook 'da aynı içeriği #Atatürk yazıp atsarsan, o an #Atatürk etiketini takip etmeyen kullanıcıların etikete bakma oranı az. Hiç yabancı birisi aklına gelecek de #Atatürk etiketine girecekde görecek. Zor iş yani.

Senin kendi sayfanda ki abonelerin, arkadaşların tıklar tabi o da ayrı bir olay. Benim bahsettiğim yeni insanlar kazanmak. Yani Twitter 'da ki 1 takipçi ile Facebook sayfasında ki 1 beğeni arasında fark var bence.

Ek olarak; 5k 'lık hesabından 1000 tık alıyormuşsun bak. Ben 2800 takipçili hesabımdan ortalama 850 tık alıyorum.

Birde bunun zaman farkı var ben 1 saatte alıyorum bu tık sayısını twitterde siz 1 saatte bu kadar tık almanız imkansız çünkü sizin profilinize ortalama günde 2k takipciden en fazla 500 girip bakar