MertKoseoglu adlı üyeden alıntı
haha olabilir aynen :) arkadasla wmaraci dısında da konusutuk ama sorusunu anlayamamıştım mantıklı geldi :)Forumdan alıntı ek bilgi verelim;
include fonksiyonu belirtilen dosyayı o scripte dahil eder ve yoluna devam eder. require de belirtilen dosyayı dahil eder ancak eğer o dosya bulunamazsa fatal error vererek scriptin çalışmasını durdurur. include sadece hata verir ancak script çalışmaya devam eder. yani require ile dahil edilen dosyalar scriptin çalışması için olmazsa olmaz gibidir.
peşlerine _once takısı getirilerek oluşturulan fonksiyonlar ise belirtilen dosyanın sadece bir kez dahil edilmesini sağlar. örneğin bir döngünün içerisinde include fonksiyonunu tanımladığınızda döngünün her turunda o dosya çağrılır ve çalıştırılır, ancak include_once ile aldığınız dosya tekrar çağrılmaz.
hayır, bunu ben de biliyorum. yapmak istediğim aşağıdaki içinde değişkenler olan ve a sayfasında tanımlı olan değişkenleri kodu b sayfasına da tanımlı bir şekilde yazdırmak...
$login=$_GET['login'];
$dagit=$_GET['dagit'];
$olustur=$_GET['olustur'];
$kodlar=$_GET['kodlar'];
$anasayfa=$_GET['anasayfa'];
$adi=$_GET['adi'];
örnek vermek gerekirse a sayfasında $deger = $_POST["username"]; bu kodu çalıştırıp ekrana yazdırırsan atıyorum şöyle bir yazı çıkar "asdas" istediğim şey bu değişkeni başka sayfada session ve cookie kullanmadan tanımlamak yani az önceki kodu ($deger = $_POST["username"];) b sayfasının başına şu şekilde ( $deger="asdas";) yazdırmak istiyorum....
not: b sayfası benim elimde değil kullanıcı oluşturacak ve yukarıdaki örnekteki bu değer ($deger = $_POST["username"];) hep değişecek..