Su ve toz'a karşı olan dayanıklılığından haberim var. Benim asıl merak ettiğim performans yönünde. IPhone almakta bir alternatif ancak hiçbir özelliği olmayan kuru bir telefon gibime geliyor kendisi. Kullanacağım en fazla bir kaç uygulama olursa olur onlarıda her seferinde formatladığımda tekrardan yüklemek için para ödemek istemiyorum. Samsung S5 son modelinde son model Snapdragon kullandı. Samsung'un bu işlemcisine oranla Z1 compact'taki işlemci geri kalıyor olabilir ama Samsung kadar kırılgan bir telefon değildir diye düşünüyorum. Samsung servisinde çalıştığım için gerekli bilgiye sahibim. Benim merağım dayanıklılığı, paranın karşılığında müşteriye sunduğu performans ve dahası ?
Xperia Z ile suda video çeken arkadaşlarım oldu ve hala telefonu sorunsuz kullanıyorlar. Xperia Z bazı cihazlarda su geçirmiş. Bildiğim kadarıyla yeni çıkan modellerde Z1 ve Z1 compact ta bu açık kapatılmış. Dayanıklılık yönünden ben Xperia S kullanıyorum bu telefonu bile defalarca yere düşürmeme rağmen hiçbir sıkıntı olmadan kullanıyorum ki Z serisi eminim çok daha dayanıklıdır. Performansına gelince Z1 in hızı şahsi görüşüm gayet yeterli ( bir kaç yerde deneme şansım oldu)