İnsanı değersizleştiren şey elektiriğin üretilmesi değil. Hızlı treni biz yaptık diyenlerin pamukovada kazada ölen 41 kişiyi yok sayması, 301 kişinin madende ölümünü iş kazası olarak görmesi...
Askerlerinin kaçırıldığı, kaymakamını kurtaramadığın bir bölgede yaşayıp kendini Avrupayla kıyaslamak saçmalık. Yöneticiler her şeyi düşündü mantığınıda bu kadar iş kazasından (!) sonra anlamak mümkün değil...
Ayrıca Savunduğunuz nükleer santralin atığını 1000 yıl boyunca yok edemiyorsunuz. Tüketimi yeni teknolojilerle azaltmak yerine sürekli tehlikeli üretime yönelmenin sonu yok. Zamanla 'bakın elektirk ihraç eder duruma geldik' diyerek her yere nükleer bomba yerleştirecekler heralde.
Neyse hoca bu konuda birbirimizi ikna edemeyiz. ben kaçar.
Askerlerinin kaçırıldığı, kaymakamını kurtaramadığın bir bölgede yaşayıp kendini Avrupayla kıyaslamak saçmalık. Yöneticiler her şeyi düşündü mantığınıda bu kadar iş kazasından (!) sonra anlamak mümkün değil...
Ayrıca Savunduğunuz nükleer santralin atığını 1000 yıl boyunca yok edemiyorsunuz. Tüketimi yeni teknolojilerle azaltmak yerine sürekli tehlikeli üretime yönelmenin sonu yok. Zamanla 'bakın elektirk ihraç eder duruma geldik' diyerek her yere nükleer bomba yerleştirecekler heralde.
Neyse hoca bu konuda birbirimizi ikna edemeyiz. ben kaçar.
Sen olaya başka boyuttan bakıyorsun. Nükleer enerjinin ülkeye kazandıracaklarını görmüyorsun. Siyasetten sıyrıl ve tarafsız düşün bir kere. Yararlı mı olacak yoksa zararlı mı olacak?
Birincisi nükleer santrali biz yapmıyoruz. İşinde profesyonel,sadece bu işi yapan firmalar yapıyor. Nükleer enerji santralinin atıkları ise yeniden değerlendirilip biyolojik yakıt yapılacak. Atıkmış, 1000 yılmış falan yok.
Pamukova'da hızlı tren reformasyonu çalışmalarında tren kaza yaptı 41 kişi öldü. Şuan ise ülkemizde (önümüzdeki 5 yıl içinde tamamen tamamlanacak) 55 ilimizde hızlı tren kullanılıyor. Hızlı tren reformuna geçmek, bunun için çalışmak ne kadar yararlı oldu göremiyorsun. Bu hızlı trenlere binip gideceğin yolu %50 kısaltırsın ama ota mota şikayetci olursun. İşte şöyle, işte böyle.
Ben kurulacak nükleer enerji santralinin ne kadar tehlikesiz, güvenli ve yararlı olduğunu ayrıntılarıyla anlattım ama sen haala bomba diyorsun.
Sen artık bi kere olmaz, hayır demişsinya. Dönemezsin geri. Gururuna yediremezsin. O yüzden ne desem de boş.
Kısaca tekrar özetleyeyim:
1- Nükleer enerji santrali 3,6 milyon kişiye elektrik sağlayacak. ( 12 termik santral ya da 600.000 rüzgar tribününe eşdeğer.)
2- Nükleer enerji santrali yerin 20 metre altına kurulacak ve 2,5 megatonluk patlamalara dayanıklı şekilde yapılacak.
3- Nükleer enerji santrali 8 şiddetindeki depremlere dayanıklı şekilde inşaa edilecek.
4- Nükleer enerji santralinin atıkları yeniden değerlendirilip biyolojik yakıt yapılacak.