Şahsi fikrim, her ne kadar maliyetli olursa olsun alternatif enerji üretim yollarına başvurmalıyız. Nükleer enerji en ama en son düşüneceğimiz şey olmalıdır. Neden böyle düşünüyorsun diye sorarsanız, insan canının, para ile kıyaslanamayacak kadar değerli olduğunu düşünüyorum.
Bazı üyelerin mesajlarını okudum, evet , bende isterim ülkem güçlü olsun, başarılı olsun ancak hiç bir güç, hiç bir para, hiç bir menfaat insan canından kıymetli değildir.
Görüyor ve üzülüyorum ki, menfaatleri uğruna, insan canını hiçe sayan insanlara karşı hep birlikte dik duracağımıza, burada birbirimizle tartışıyoruz. İnsan canı, üzerinde tartışılacak veya oylama yapılacak bir kavram değildir.
Nükleer her ne kadar maliyetsiz olsa da hata kaldırmayacak bir üretimdir. Size yakın tarihten bir nükleer felaket haberinin bir bölümünü göstereyim.
"Tsunami elektrik şebekesine zarar verdi ve santralin jeneratörlerini su bastı, bu da santralde bir elektrik kesintisine neden oldu. Bunu takip eden soğutma eksikliği santralde kısmi erime ve patlamalara neden oldu, altı reaktörün tamamında ve merkezi kullanılmış yakıt tankında sorunlar meydana geldi."
Korkunç bir haber değil mi ?. Ben derim ki, artık bu tartışmaları yapmayalım. İnsan canı başka, siyasi çıkarlar veya düşüncelerimiz başka. Canınız siyaset mi yapmak istiyor ?. Açın siyasi bir konu, aylarca tartışalım.