wmaraci reklam
tr.link

Statip ip adresi iyi mi?

6 Mesajlar 1.516 Okunma
acebozum
tr.link

oyilmaz oyilmaz Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 24.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 225
  • Beğeniler 48 / 24
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar aylık 9 TL olan TTNet statik ip adresi almayı düşünüyorum.
Statip (sabit) ip adresi sizce iyi mi?

Yararları, zararları nelerdir?

googleasistan
reklam

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)
Neden düşünüyorsunuz ki? Ev kullanıcıları için eğer dışarıdan erişmeniz gereken bir ağ yoksa hayli gereksiz.

• Üyelik 24.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 225
  • Beğeniler 48 / 24
  • Ticaret 0, (%0)

Batuhan adlı üyeden alıntı

Neden düşünüyorsunuz ki? Ev kullanıcıları için eğer dışarıdan erişmeniz gereken bir ağ yoksa hayli gereksiz.

Bilmem forumlarda daha hızlı diye duyumlar okudum.
Faydaları varsa bilmek isterim...

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)

oyilmaz adlı üyeden alıntı

Bilmem forumlarda daha hızlı diye duyumlar okudum.
Faydaları varsa bilmek isterim...

Daha hızlı ya da daha yavaş olduğunu sanmıyorum. Dinamik IP adresi kullandığınızda ISS size DHCP havuzundan o an için boşta olan bir IP adresini bağlantı süresince kiralıyor. Sabit IP olayında da yine aynı şekilde ISS DHCP'ye bağlanıyorsunuz ancak sabit IP kuralı oluşturulduğundan sizin IP adresiniz size veriliyor. Sonuçta o DHCP serverına her halukarda bağlandığınızdan hızda bir fark yaratacağını sanmıyorum -ki yaratsa bile bu ilk ADSL bağlantısı sağlanırken geçen 2 dakikayı kısaltır ancak-.

Faydaları nedir derseniz modeminize ait sabit bir IP adresiniz oluyor, yani ağınıza ait. Dışarıdaki bir bilgisayardan evdeki serverınıza, bilgisayarınıza, modeminize ya da diğer ağa bağlı cihazlara gerekli yapılandırma sağlandıysa erişebilirsiniz. Eksileri ise öncelikle IP adresiniz ne olursa olsun sabit kalacağından herhangi bir hizmetten bloklanırsanız -online bir oyun olabilir, bir internet sitesi ya da bir program olabilir- modemi yeniden başlatarak tekrar bağlanma şansınız olmaz. Ayrıca IP adresiniz hiçbir zaman değişmeyeceğinden bir saldırgan bu adresi öğrenirse (ki bir kişinin IP adresini kişiye farkettirmeden almanın 1001 yolu vardır) ağınız için bir tehdit oluşturabilir.

wmaraci
wmaraci

Gerilim Gerilim www.giyse.com Kullanıcı
  • Üyelik 27.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Bilgi İşlem
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1924
  • Beğeniler 496 / 497
  • Ticaret 20, (%100)
9 TL pahalı bence. Ping süresi düşebilir ama zararları da var.
Forumlarda yada oyunda banlandın bidaha giremezsin, yada dosya indireceksin modem resetlemen işe yaramayacak :)

Giyse.com - Giyim Moda, Ayakkabı, Çanta ve Aksesuar Online Alışveriş

• Üyelik 24.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 225
  • Beğeniler 48 / 24
  • Ticaret 0, (%0)

Batuhan adlı üyeden alıntı

Daha hızlı ya da daha yavaş olduğunu sanmıyorum. Dinamik IP adresi kullandığınızda ISS size DHCP havuzundan o an için boşta olan bir IP adresini bağlantı süresince kiralıyor. Sabit IP olayında da yine aynı şekilde ISS DHCP'ye bağlanıyorsunuz ancak sabit IP kuralı oluşturulduğundan sizin IP adresiniz size veriliyor. Sonuçta o DHCP serverına her halukarda bağlandığınızdan hızda bir fark yaratacağını sanmıyorum -ki yaratsa bile bu ilk ADSL bağlantısı sağlanırken geçen 2 dakikayı kısaltır ancak-.

Faydaları nedir derseniz modeminize ait sabit bir IP adresiniz oluyor, yani ağınıza ait. Dışarıdaki bir bilgisayardan evdeki serverınıza, bilgisayarınıza, modeminize ya da diğer ağa bağlı cihazlara gerekli yapılandırma sağlandıysa erişebilirsiniz. Eksileri ise öncelikle IP adresiniz ne olursa olsun sabit kalacağından herhangi bir hizmetten bloklanırsanız -online bir oyun olabilir, bir internet sitesi ya da bir program olabilir- modemi yeniden başlatarak tekrar bağlanma şansınız olmaz. Ayrıca IP adresiniz hiçbir zaman değişmeyeceğinden bir saldırgan bu adresi öğrenirse (ki bir kişinin IP adresini kişiye farkettirmeden almanın 1001 yolu vardır) ağınız için bir tehdit oluşturabilir.

Gerilim adlı üyeden alıntı

9 TL pahalı bence. Ping süresi düşebilir ama zararları da var.
Forumlarda yada oyunda banlandın bidaha giremezsin, yada dosya indireceksin modem resetlemen işe yaramayacak :)

Teşekkürler satın aldım...
Saldırsınlar bana :)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al