kpssdelisi adlı üyeden alıntı

Cevap için teşekkürler, konuyu açan arkadaşta bu konudaki tecrübelerini paylaşırsa sizinde bu katkınızla daha yararlı olacaktır kanısındayım. Metin zenginleştiren içeriklerin kesinlikle seoya katkısı var gözlemledim ancak bu bahsettiğim quote ve blockquote gözlemlemedim ve bunlar hakkında net bir açıklamaya denk gelmedim.. Tam olarak en son dediğiniz "Yeterki kullanmayı bilin" kısmındayım mesela bir sayfadaki içeriğin %90'ını quote kullanarak oluşturursak bunun zararı olabilirmi acaba? Yoksa az ve uygun yerlerde %5-10 civarında kullanılsa sayfalarda bunun seo yararı olabilir diye düşünüyorum ama bu konuda daha önce tecrübeyle sabit durumlar yaşandımı? arama motorları optimizasyon açıklamalarında vs. bu konudan hiç bahsettimi, ettiyse herhangi bir ipucu belirtildimi resmi ağızlardan kullanım şekli açısından merak etmekteyim..


Hocam Etiketlerle ( Tasarım) konusunda Yetkili kimse herhangi bir açıklama yapmaz. Bu kodlar W3'e ait olup, W3'Üde bütün arama motorları tanıdıgına göre orada yer alan her etiketin bir amacı olduğunu anlayabiliriz. Bu amaç doğrultusunda kullanımının Site veya Arama Motorları Açısından değil Tamamen Ziyaretçiler Açısından faydalı olduğunu söyleyebilirim.

Kullanılmasını bilin de ki kastım ise Şudur ;
Sizinde dediğiniz gibi bie yazının tamamını quote içine almak bir anlam ifade etmez. Sadece Yazıyı diğer Alanlardan Ayırıp Süslemiş olursunuz.

Diyelim ki ; Seo ile ilgili bir yazı yazıyorsunuz. Temel etkenlerden bahsettiniz ve içerik ile alakalı Başlığınızın Altında Matt Cutts'un dile getirdiğini var saydığımız bir cümle oluşturalım Bu cümleyi şu şekilde Alıntılayalım
Bir websitesini Canlı organizmaya Benzetirsek, içerik Bunun iskeletini Oluşturur. içeriğiniz iyi değilse, Ayakta Kalamazsınız

Burada Alıntılanan Bir söz veya önemli bir bilgi de olabilir. Amaç Kullanıcıya , Ziyaretçiye ; "Bak Bu alıntıladıgım Yer, Paragrafın Temel Anlamıdır" işareti vermek olmalıdır. Nasıl ki google bot'un dikkatini bazı kelimelere çekmek için onları, Kalın, italik, altı çizili, Renk ve benzeri öğelerle diğer kelimelerden ayırıyorsak, aynı mantıkla Önemli saydığımız Cümleleri de Ziyaretçiler için Alıntı Yaparak Ayırabiliriz.