Facebook, anlık mesajlaşma servisi olan Snapchat'ı satmak almak için uzun süre uğraşmasına rağmen popüler mesajlaşma servisini satın almayarak bir hayal kırıklığı yaşamıştı. Şirket satın almadığı Snapchat'a rakip olmak adına Poke adına verilen bir uygulamayı yayınlamış fakat uygulamadan umduğunu bulmayan Facebook uygulamayı kısa süre sonra kaldırmak zorunda kalmıştı.



Snapchat'a rakip olma sevdasından vazgeçmeyen sosyal paylaşım ağı Facebook henüz tamamlamadığı yeni uygulaması olan Slingshot’ı dün gece yanlışlıkla yayınladı. Uygulama yanlışlıkla yayınlaması ile birlikte Rusya, Hindistan, Avustralya ve Yeni Zelanda iTunes App Store'lerde yerini alarak kısa sürede de olsa bazı kullanıcılar tarafından indirildiği belirtiliyor.

Yanlışlıkla uygulamayı yayınlayan Facebook uygulamayı kısa sürede iTunes App Store'lerden kaldırdıktan sonra yaptığı açıklama da uygulamanın App Store’da yayınlanmasının bir kaza sonucu olduğu ve uygulama üzerindeki çalışmaların sürdüğü ifade edilirken Slingshot ile kullanıcıların anlarını aynı anda pek çok kişiyle paylaşabileceğini belirten yetkili, uygulamanın yakında hazır olacağını ve şirketin uygulamanın kullanıcılarla buluşmasını heyecanla beklediğini sözlerine ekledi.

Slingshot'un yayınlanması kaza sonucu olsa da uygulamaya dair özellikler ise resmi olarak yayınlanmadan ortaya çıkmış oldu. Slingshot uygulaması kullanıcıların fotoğraf ve video çekerek arkadaşlarına göndermeyi sağlarken Snapchat’te olduğu gibi bunların üstlerine yazılar yazabiliyor, şekiller çizelebilmesine imkan veriyor. Uygulamayı Snapchat’ten ayıran fark ise bu mesajların görülme biçimi.Kullanıcılar arkadaşlarının gönderdiği mesajları görebilmeleri için önce kendi mesajlarını karşı tarafa iletmeleri gerekirken mesajlar görüldükten sonra kendi kendini imha ettiğini ve silinirken bu işlem için ne kadarlık bir süre tanındığı henüz beli değil.

Uygulama üzerindeki çalışmaların sürdüğünü açıklayan Facebook uygulamanın kısa bir süre içinde kullanıcılara sunulacağı tahmin edilirken şirketin diğer çalışmalarında olduğu gibi uygulama öncelikle ABD kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

Kaynak: http://www.yasamkalemi.net/2014/06/facebooktan-buyuk-hata.html

İlgili