isousluer adlı üyeden alıntı

Bu ülkeye nükleer santral kurulmasın diyen insanların yarısı sırf hükümete olan nefretinden dolayı bunu istiyor diğer yarısı da ülkenin gelişmesini istemiyor. Bunun en güzel cevabı budur. Bu tarz konular daha önce defalarca açıldı defalarca tartışmalara girdim.

Tam 32 ülkede nükleer santral mevcut. İsrail, Ermenistan, İran ve Almanya'da bunların arasında. Şimdi kardeşim sen onu yapma, bunu yapma, şunu da yapma dersen nasıl gelişecek bu ülke? Arpa, buğday ekerek mi? Ya geçin bu ayakları.

Ayrıca konuya ikinci mesajı yazan Mehmet Arık hocam Greenpeace hakkında düşündüklerimi çok güzel ifade etmiş. Ayakta alkışlıyorum.

Vallahi abi bu adamlar her fırsatta ülkenin önüne taş koyuyor. Hatırlarsınız gezi eylemleri sırasında bir heyet kuruldu ve Bülent Arınç ile görüştüler. Kendilerine de TAKSİM DAYANIŞMASI adını verdiler ve çeşitli isteklerde bulundular. Bu isteklerden bazıları ne idi?

[*]3. Köprü yapılmasın
    [*]3. Havalimanı yapılmasın
    [*]Kanal istanbul yapılmasın
    [*]HES'ler yapılmasın, durdurulsun.

-Yükselen bu tepkinin içeriğinin; "başta 3. Köprü, 3. Havaalanı, Kanal İstanbul, AOÇ ve HES'ler olmak üzere ekolojik değerlerimizin talanına ve güncel olarak Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısına ilişkin itirazların, ülkemize ve bölgemize ilişkin savaş siyasetine karşı duruşun ve barış talebinin, alevi yurttaşlarımızın hassasiyetlerinin, kentsel dönüşüm mağdurlarının haklı taleplerinin, kadınların bedenleri üzerinde denetim kuran muhafazakar erkek politikalarına karşı yükselen sesin, üniversite, yargı ve sanatçılar üzerindeki baskılara karşı direncin, başta Türk Hava Yolu işçileri olmak üzere tüm emekçilerin hak gasplarına karşı taleplerinin, tüm cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına karşı mücadelenin, yurttaşların eğitim ve sağlık hakkına ulaşımının önündeki tüm engellerin kaldırılması istemleri" olduğunu iktidar sahiplerine iletmek istiyoruz.

Bknz: http://blog.radikal.com.tr/gezi-parki-direnisi/kim-bu-taksim-dayanismasi-uyeleri-24795

Sizce bu istekler TAKSİM DAYANIŞMASI adını verdikleri grubun istekleri miydi yoksa onları oraya gönderen ağa babalarının istekleri miydi?

Bizim vatandaş demiyorki kendine: " yahu 3. havalimanı yapılırsa kimin tekerine çomak girer, kanal istanbulun yapılmasını en çok hangi devletler istemiyor, arkadaş ben kimin oyuncağı oluyorum?"

Bu istekler nasıl TAKSİM DAYANIŞMASI'nın istekleri değil, Almanya'nın, İngiltere'nin ve diğer destekçilerinin isteği ise, Nükleer Sanrale karşı oluşan tepkiler de bu devletlerin tepkileri...

Mehmet abi de yazmış Green Peace hakkındaki fikirlerini ben de imzamı atıyorum altına:

Mehmet ARIK adlı üyeden alıntı

Bir yere Termik Santral yapılacakmış, Greenpeace havayı kirletiyor diye eylem yapıyor.

Hidroelektrik Santarli kurulacak, doğanın dengesini ve tarımsal sulama düzenini bozuyor, DERE ALABALIKLARInın ekolojik yaşamını tehtid ediyor diye Greenpeace eylem yapıyor.

Güneş Enerjisi Panelleri kurulacak, ortamdaki ısıyı çok fazla yansıtıyor, Karbondioksit Sera Etkisi yapar diye Greeanpeace eylem yapıyor.

EN İYİSİ ÜLKECE EVLERİMİZE HAMSTER ALALIM, ÇARKLARIN İÇİNDE KOŞTURUP ELEKTRİK ÜRETELİM. Bu seferde PETA eylem yapar.

Gaz lambalarıyla aydınlansak, havayı kirletiyor diye yine eylem yapar.
Mum yaksak, parafin zehirli diye yine eylem yapar.

Greenpeace hayatı boyunca birşeye çözüm önerisi getirmiş mi? Sadece yapmayın diyor. Peki onlara göre elektriği nasıl üretebiliriz? Hollanda'da her türlü santral kullanılırken bizim gibi gelişen ülkelerin gelişmesini engellemek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar.

HOLLANDA'nın %20 si denizi toprakla doldurarak oluşturulmuştur. Dünya'nın en büyük limanlarından biri de yine denizi betonla doldurarak Hollanda'da yapıldı. Greenpeace o sıralar hiç oralarda yoktu ne garipse. O sıralar 2.000.000 $'lık Phantom botlarıyla fok balığı peşinde koşuyorlardı.

Green Peace denilen, bir zamanlar benim de üyesi olduğum sözüm ona ÇEVRECİ örgüt, gezi eylemleri sırasında tüm destekçilerine " Haydi, gezi parkına! " diye mail atmıştı. Şimdi de Nükleer Santral için mail gönderiyor millete.

Bu faaliyetlerinin üstteki projeleri engelleyemeyeceğini anlayınca bu sefer de projelerin müteahhitlerini içeri alıp engellemeye çalıştılar. Gene engelleyemediler ama işin kötü yanı hâlâ bizim vatandaş yapılmasın, ne gerek var, diye dış destekli eylemler yapıyor.

Sizin de dediğiniz gibi ülkenin gelişmemesi için ellerinden gelenleri yapıyorlar...

Ama inşaAllah yapılacak...