Aydın Öztürk adlı üyeden alıntı






kodlarının açıklaması;

Meta Adı Robotlar - İçerik = her şey | Burada Robotlara içeriğin hepsinden bahsediyorsunuz. Hoş, herhangi bir bot siteye girdi, siz onu meta ile "her şey" dediğiniz zaman bot boş boş siteye bakar. Eee, her şeyi "NE YAPAYIM BEN" diye :)

Meta Adı - Google Bot - İçerik - indeksle ve takip et | Bak burası güzel. Bütün botları sitene çağırıyorsun, hepsi kös kös bakıyor ve sadece Google bot indeksleyip gidiyor.

Diğer arama motoru botları "hani bana hani bana" demez mi bu konuda? :)

Tek kod yeterli olacaktır.





Diğer bir konuda da 2012 nin başında yaptığım garanti sonucunda hala kullanılması güzel bir şey. Ayrıca bu halinden başka daha hızlı indeks alması imkansızdır çünkü Google botunu sitenize çekiyor, içeriye aldırıyor ve dizine ekleme talebi gönderiyorsunuz. Daha hızlı nasıl bir mantık yürütebilirsiniz :)


sırf bişey söylemek için bişey sölüyosun ya yukarıdaki kodlarla senin yazdığın aynışeyi yapıyor. Ayrıca google'a özel tanımlama seni bir adım öne geçiriyor..(malum en önemli arama motoru google diye biliyorum cahilliğime ver artık :) en önemli değildir belki :) Birde diğer arama motorlarının robotları için engellemiş gibi konuşuyosun..) burada sitesine seo yapan bir sürü insan var ve yazdıklarınızı okuyor. kafa karıştırmayın bu yüzden.. Biraz anlıyorsan bu işten aynı şey olduğunu biliyorsundur..Herkes rahatça kullansın kodları hiç bir sıkıntı yoktur ve tüm arama motorlarına uyumlu koddur..