Zaten ne sorun çıkıyorsa şu SEO işinden çıkıyor. Bizdeki site sahiplerinin tek anladığı şey "BACKLİNK" ve "TANITIM YAZISI"... Bunlara para vereceğinize Google'ın yardım forumundan gerçek bilgileri okuyun daha yararlı olur. Herşeyi anlatmışlar.

Birde çok sinir olduğum başka bir nokta daha var. Şu "ÖZGÜNLÜK" olayı. Özgün olmayı yanlış anlayanlar var. Başka sitelerde yayınlanan içerikleri kendi cümleleri ile anlatmayı "ÖZGÜNLÜK" ve bunu siteye yararlı birşey olarak algılıyorlar.

Google olaya şöyle bakıyor.
A sitesi şöyle bir yazı yayınlamış diyelim:
"Doğru klavyenin seçimi bilek sağlığınız için çok önemlidir."

Ve bizim vatandaş bunu alıp kendince şöyle "ÖZGÜNLEŞTİRMİŞ":
"Eğe klavye seçerken ergonomik yapısını dikkate almazsanız, ileride bilek sağlığınızla ilgili problemler yaşayabilirsiniz."

GOOGLE İŞE ŞÖYLE DİYOR. DİKKAT EDİN!
"Her iki yazıda da klavye ile bilek sağlığı arasındaki ilişki anlatılmış. "

Yani aslında bir fark yok. Senin özgün dediğin ve böbürlene böbürlene sitemdeki tüm makaleler özgün dediğin içerikler, özü bakımından diğerlerinin aynısı!

Öyle olunca da Google yazıyı ilk yayınlayanı referans alır.

Ama siz "Yanlış klavye kullanımı oluşan bilek hastalıklarının tedavi yöntemlerini anlatsaydınız." İşte bu özgünlük olurdu. Olaya farklı bir bakış açısı ile yaklaşmak, varolan bilginin üzerine yeni bilgiler katmaktır özgünlük. Aynı içeriği kendi cümlelerinizle anlatmak ise sadece kopya içeriği kamufle etmeye çalışmaktan başka birşey değildir.