Hevesini kaçırmak değildi niyetim ama bunlar acı gerçekler. Sosyal medya paylaşımları Google tarafından sevilmektedir. Özellikle Google+ paylaşımları daha bir değerlidir.

Sözüm meclisten dışarı, özgün yazı yazmayan, kopyala yapıştırla işini yürüten, hatta kendi site linkini sosyal medya da bile paylaşmaya üşenen bir çok insan vardır. Bu insanlar hep şöyle bir soru sorar "Sitem Google'da nasıl yükselir?"
Yükselmez kardeşim :)

Şimdi kendimizi Google'ın yerine bir koyalım. Ben Google'ım. İnsanlar aradıklarını benim sayemde ve benim yönlendirmelerimle buluyorlar. Dünyayı parmağımda oynatıyorum, dünyaya yön veriyorum. Yıllık milyon dolar kazanan firmaların kar marjını istesem %50-75 düşürebilirim. Yani yükseltmekte benim elimde, batırmakta.

İnsanlar sitelerini benim kıstaslarıma göre iyileştirmek zorundalar. Benim en değerli sayfam ana sayfam. Kimseyi ilk sayfada, en tepede kalıcı olarak tutmamalıyım. Kalıcı olarak tuttuklarım bana tek kuruş ödemeden zengin olacaklar. Yani benim sırtımdan geçinecekler. Ara sıra algoritmalarımı değiştirip sıralamalarda değişiklikler yaparsam herkes bana reklam vermek zorunda kalır. Çünkü benim en büyük gelirim reklamlar sayesinde.

Sen siteni %100 mükemmel duruma getirirsin. Herşey Google'ın istediği gibidir. Ama bir algoritma değişikliği, %30 iyi durumdaki site bi bakmışsın zirvede. :)

vs...vs.... Sen yinede siteni güncel, özgün ve hızlı tut.

Siten ne zaman insanların hafızasına kazınırsa o zaman yükselirsin.